Imaginea articolului Iohannis crede că sunt „puţine” cazuri de coronavirus în România / Şeful statului: Românii să renunţe la deplasările care nu sunt necesare

Iohannis crede că sunt „puţine” cazurile de coronavirus din România

Afirmaţiile au fost făcute de şeful statului după ce a participat la o videoconferinţă cu şefii de stat sau de guvern din ţările membre ale UE pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19.

„Riscul unei pandemii rămâne ridicat. Europa este în stare de mobilizare. Protejarea cetăţenilor UE e prioritatea zero şi am discutat măsurile care se impun. Doar prin măsuri comune vom reuşi să gestionăm eficient criza. Deşi s-au confirmat 29 de cazuri în România, sunt încă foarte puţine. Nu avem răspândire comunitară, ştim cazurile unde s-au infectat. E esenţial să prevenim răspândirea necontrolată a infecţiei. Numărul mic al infecţiilor se datorează acţiunii eficiente a autorităţilor şi măsurilor preventive. Toate măsurile sunt gândite pentru a preîntâmpina un rău mai mare. E vital să facem acum mici sacrificii pentru a evita pe viitor unele mult mai mari”, a spus Iohannis, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele a anunţat că miercuri va avea o întâlnire cu premierul şi ministrul Finanţelor.

De asemenea, şeful statului a făcut apel la români să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor.

„Le transmit un mesaj de solidaritate compatrioţilor din Italia. Am cerut autorităţilor să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care au nevoie de asistenţă. (…) Mai mult rău ne pot face lipsa de responsabilitate şi grijă, neîncrederea şi panica. La fel de nocive sunt răfuielile politice şi încercările unora de a câştiga capital electoral prin găsirea vinovaţilor de serviciu. E momentul să fim buni cetăţeni”, a mai spus Iohannis.

Iohannis: Românii să renunţe la deplasările care nu sunt necesare. Paza bună trece primejdia rea

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis, marţi seara, rugămintea ca românii să evite deplasările externe care nu sunt necesare în această perioadă, în contextul crizei provocate de coronavirus.

„Fac un apel ca românii să renunţe pentru o vreme la deplasările care nu sunt absolut necesare, mai ales în zone care în mod obişnuit sunt mai aglomerate. Noi, românii, avem o vorbă. Paza bună trece primejdia rea. Sunt cuvinte după care trebuie să ne ghidăm cu toţii comportamentul în aceste zile”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele face un apel ca românii să respecte măsurile luate de autorităţi pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

„Cu grijă şi cu responsabilitate vom depăşi acest moment greu. Dragi români, depinde de fiecare dintre noi să limităm efectele infectării cu coronavirus! Fac apel la responsabilitatea fiecăruia, respectaţi cu stricteţe măsurile luate de Guvern şi protejaţi-vă pe dumneavoastră şi pe semenii dumneavoastră!Vreau să transmit în mod special şi un mesaj de solidaritate compatrioţilor noştri din Italia în aceste momente dificile. Îi îndemn să urmeze toate recomandările autorităţilor italiene şi să ia toate măsurile de prevenţie pentru a-şi proteja sănătatea. Am cerut tuturor autorităţilor statului român să fie mobilizate pentru a-i ajuta pe românii din Italia care solicită asistenţă. Cu grijă şi responsabilitate, vom depăşi această perioadă grea”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În prezent, în România sunt 29 de pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7551627-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7551627-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Iohannis crede că sunt „puţine” cazurile de coronavirus din România ...