Preşedintele Iohannis se spală pe mâini.

Imaginea articolului COMENTARIU Lelia Munteanu: Nici un român, viu sau mort, nu poate fi oprit să se întoarcă în ţara lui

COMENTARIU Lelia Munteanu: Nici un român, viu sau mort, nu poate fi oprit să se întoarcă în ţara lui

În campania pentru prezidenţiale, Klaus Magnus se adresa patetic diasporenilor, promiţând să le restituie speranţa, spulberată de PSD, „speranţa, aş putea spune chiar credinţa în patria lor, în România. Şi poate, dacă totul merge bine şi câştigăm şi începem să guvernăm pentru români, nu împotriva românilor ca PSD, să începem să facem din România acea ţară în care voi, din Diaspora, nu doar visaţi să vă întoarceţi odată, cine ştie când, ci chiar să începeţi să vă faceţi planuri concrete de întoarcere în ţară”. Cum să nu-l votezi?

Promisiuni despre aducerea în ţară a celor plecaţi au făcut toate partidele în campanie. Fără să se gândească la faptul că spitalele ar colapsa, instrucţiunea publică şi-ar da ultima suflare, infrastructura rutieră s-ar prăbuşi. 

La depunerea jurământului pentru al doilea mandat, Klaus Magnus încă mai rostea Diaspora cu d mare şi nu-şi pierduse mieroşenia:

„Dragi români de pretutindeni, şi nouă ne este dor de voi şi vă aşteptăm cu drag acasă! Indiferent că trăim în interiorul graniţelor sau în afara lor, în inimile noastre visăm cu toţii la aceeaşi Românie, o ţară prosperă şi sigură, o casă primitoare pentru toţi cetăţenii săi”.

Vremurile s-au ticăloşit repede. (Klaus Magnus s-a înstalat confortabil  la Cotroceni). Peste Europa s-a abătut noul coronavirus. 

De voturi nu mai are nevoie. Ne-a sfătuit de pe Facebook, pe 27 februarie, să ne ştergem mucii şi a dispărut până pe 6 martie, când a ieşit la sădit puieţi.

Nimeni nu i-ar fi cerut să care isoleta sau să dea indicaţii preţioase epidemiologilor, ca premierul. Ar fi trebuit doar, atunci când guvernanţii au bătut apropouri ca românii (în primul rând cei din Italia) să aibă patriotismul de a nu se întoarce în ţară, să facă un efort şi să li se adreseze, încredinţându-i că nici unul, viu sau mort, nu va fi oprit să se întoarcă în patria lui. Apoi, să ne dea încrederea că autorităţile ştiu ce au de făcut. Sunt oameni disperaţi care aşteaptă un cuvânt din gura  Alesului.

În seara asta, după „videoconferinţa cu şefii de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene pe tema măsurilor privind gestionarea COVID-19”, Klaus Magnus a fost nevoit să ni se arate. Părea încâlcit în iţele realităţii.

Alt aplomb ar fi avut Klaus Magnus, dacă molima ne-ar fi fost băgată pe gât de PSD, prin organizaţia de bază din Wuhan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]



 

rootstireaUncategorised
Preşedintele Iohannis se spală pe mâini. COMENTARIU Lelia Munteanu: Nici un român, viu sau mort, nu poate fi oprit să se întoarcă în ţara lui ...