Imaginea articolului Anisie: 4 elevi au fost diagnosticaţi coronavirus. Nu există motiv pentru închiderea şcolilor

Anisie: 4 elevi au fost diagnosticaţi coronavirus. Nu există motiv pentru închiderea şcolilor

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a spus, luni, că patru elevi au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus, iar doi deja s-au vindecat. „Fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a spus ministrul.

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat, luni, că nu există un motiv pentru închiderea şcolilor şi a spus că profesorii, elevii şi părinţii nu trebuie să intre în panică.

„Părinţii sunt îndreptăţiţi să pună întrebări. Însă, trebuie să nu intrăm în panică, pentru că la momentul acesta, nu există decât patru cazuri confirmate, patru cazuri de elevi care au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Doi dintre ei deja s-au vindecat, au fost trimişi de la spital acasă. Am luat măsură închiderii unităţii de învăţământ în care aceştia îşi desfăşurau cursurile. Deci, la momentul acesta, fac un apel la calm pentru părinţi şi cadrele didactice pentru că nu există motivul închiderii şcolilor”, a spus Monica Anisie, la Antena 3.

Aceasta susţine că va avea o discuţie cu reprezentanţii inspectoratelor judeţene pentru a se asigura că sunt luate măsuri de prevenţie în şcoli.

„În această dimineaţă (luni dimineaţa- nr.r) am o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali tocmai pentru a discuta problemele din teritoriu şi a mă asigura că în fiecare unitate de învăţământ există săpun, dezinfectant, adică măsurile de prevenţie să fie luate, pentru că până la urmă, chiar dacă închidem astăzi şcolile, copiii tot vor circulă prin oraş, deci, nu pot stă închişi în casă. Noi, ca sistem de educaţie, trebuie să ii educăm şi în spiritul prevenţiei, să ii asigurăm pe părinţi că le spunem copiilor cum anume trebuie să se ferească de o astfel de situaţie în care s-ar putea îmbolnăvi”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Consiliul Elevilor a cerut, luni, Ministerului Educaţiei să suspende cursurile timp de două săptămâni, pentru a fi prevenite îmbolnăvirile cu noul coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7551616-mediafax-foto-alexandru-dobre-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/03/7551616-mediafax-foto-alexandru-dobre-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Anisie: 4 elevi au fost diagnosticaţi coronavirus. Nu există motiv pentru închiderea şcolilor ...