Preşedintele Donald Trump a ignorat sau nu a observat tentativa democratei Nancy Pelosi de a-l saluta cu o strângere de mână înainte de discursul său privind Starea Uniunii; la final, Pelosi a rupt ostentativ o copie a discursului liderului de la Casa Albă.

Imaginea articolului Tensiuni la „Starea Naţiunii”. Donald Trump ar fi refuzat să dea mâna cu Nancy Pelosi, iar democrata a rupt o copie a discursului său - VIDEO

Sursa FOTO: Profimedia

Preşedintele Donald Trump a ignorat sau nu a observat tentativa democratei Nancy Pelosi de a-l saluta cu o strângere de mână înainte de discursul său privind Starea Uniunii; la final, Pelosi a rupt ostentativ o copie a discursului liderului de la Casa Albă.

Nu este clar dacă Trump a evitat mâna întinsă de Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, sau doar nu a observat-o, însă incidentul are loc în contextul tensiunilor între Casa Albă şi democraţi pe tema procedurii de demitere a liderului SUA.

La finalul evenimentului, Pelosi s-a ridicat în picioare şi a rupt discursul preşedintelui SUA, iar apoi l-a aruncat deoparte.

O sursă apropiată de Pelosi a explicat pentru CNN că gestul preşedintelui Camerei Reprezentanţilor nu a fost unul planificat, adăugând că Pelosi era supărată din cauza discursului lui Trump.

După discursul lui Trump, Pelosi a transmis pe Twitter: “Democraţii nu vor înceta niciodată să întindă mâna prieteniei pentru a-şi îndeplini sarcinile #Pentru Popor. Vom lucra pentru a găsi un o bază comună unde putem, dar vom sta fermi atunci când nu putem”.

Preşedintele american Donald Trump a menţionat, în cadrul discursului pentru “Starea naţiunii”, despre asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, ucis în urma unui atac cu dronă la 3 ianuarie, în Bagdad.

Asasinarea lui Soleimani a dus la tensionarea relaţiilor deja fragile între Iran şi Statele Unite.

„Soleimani a fost cel mai mare măcelar al regimului iranian, un monstru care a omorât sau rănit mii de americani care serveau în Irak”, a declarat Trump.

„Mesajul nostru pentru terorişti este clar: Nu veţi scăpa niciodată de justiţia americană. Dacă ne atacaţi cetăţenii, vă veţi pierde viaţa”, a adăugat acesta.

De asemenea, Trump a mai declarat că Statele Unite au investit 2,2 trilioane de dolari în armata sa. În ceea ce priveşte NATO, preşedintele SUA afirmă că a crescut contribuţiile cu 400 de miliarde de dolari. Acesta a notat de asemenea că a creat Forţa Spaţială, cel mai nou segment militar al Statelor Unite.

Totodată, preşedintele SUA l-a salutat pe liderul opoziţiei venezuelene, Juan Guaido, care a participat la adresarea discursului despre “Starea Naţiunii”. 

„Alături de noi este preşedintele adevărat şi legitim al Venezuelei, Juan Guaido”, a declarat Trump.

„Vă rog să duceţi mesajul ăsta acasă: Că toţi americanii sunt uniţi cu oamenii din Venezuela în lupta lor penru libertate. Vă mulţumesc foarte mult, domnule preşedinte. Socialismul distruge naţiunile, dar amintiţi-vă mereu că libertatea uneşte”, a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/02/profimedia-0496532421.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/02/profimedia-0496532421-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Preşedintele Donald Trump a ignorat sau nu a observat tentativa democratei Nancy Pelosi de a-l saluta cu o strângere de mână înainte de discursul său privind Starea Uniunii; la final, Pelosi a rupt ostentativ o copie a discursului liderului de la Casa Albă. ...