Curtea Constituţională discută, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituţionalitatea proiectului de lege pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică şi completează unele acte normative în domeniul transportului de persoane, proiect asumat de Guvern în luna decembrie.

Imaginea articolului Sesizarea PSD pe proiectul asumat de Guvern privind abrogarea OUG51, discutat astăzi de Curtea Constituţională

Sesizarea PSD pe proiectul asumat de Guvern privind abrogarea OUG51, discutat astăzi de CCR

PSD a sesizat în luna decembrie, la CCR, neconstituţionalitatea adoptării legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane prin angajarea răspunderii Guvernului.

Proiectul propune eliminarea transportului rutier judeţean de călători din sfera serviciilor publice, situaţie în care acesta se va desfăşoara în regim comercial, cu respectarea Ordonanţei Guvernului 27/2011 privind transporturile rutiere.

Deputaţii notează că proiectul de lege privind aprobarea OUG 51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transporturilor de persoane se află în dezbatere la comisiile sesizate în fond în cadrul Camerei Deputaţilor. De asemenea, social-democraţii argumentează că potrivit articolului 61 din Constituţie, ,,Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării”.

Aceştia susţin, totodată, că angajarea răspunderii Guvernului asupra unui proiect de lege reprezintă “o soluţie extremă”, la care poate recurge Executivul atunci când, pentru adoptarea într-un timp scurt a proiectului, nici procedura de urgenţă şi nici procedura ordonanţelor de urgenţă nu mai pot da rezultatele dorite.

De asemenea, social-democraţii argumentează că un astfel de proiect are rolul de a aduce o nouă reglementare juridică, “fără de care lucrurile ar lua o turnură cu consecinţe de neimaginat”.

În sesizarea CCR se arată că pentru asigurarea transportului rutier la nivel judeţean este necesar să se asigure posibilitatea consiliilor judeţene de a implementa procedurile pentru aplicarea legislaţiei în materia achiziţiilor publice /achiziţiilor sectoriale.

Guvernul şi-a asumat răspunderea, în luna decembrie, într-o şedinţă a plenului reunit al celor două Camere, pe abrogarea OUG 51, acceptând două amendamente din cele opt propuse de parlamentari. Astfel, a fost mărită valabilitatea licenţelor de traseu cu şase luni. Totodată, se impun obligaţii consiliilor judeţene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/6385645-mediafax-foto-liviu-untaru-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/6385645-mediafax-foto-liviu-untaru-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Curtea Constituţională discută, miercuri, sesizarea PSD privind neconstituţionalitatea proiectului de lege pentru abrogarea OUG 51, prin care se modifică şi completează unele acte normative în domeniul transportului de persoane, proiect asumat de Guvern în luna decembrie. ...