Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a respins, marţi seară, planul de pace israelo-palestinian conceput de Administraţia Donald Trump.

Imaginea articolului Reacţia palestinienilor la planul de pace al lui Donald Trump: „Preşedintele SUA a ucis perspectivele coexistenţei a două state”

Reacţia palestinienilor la planul de pace al lui Donald Trump

“Vreau să le spun lui Donald Trump şi Benjamin Netanyahu că Ierusalimul nu este de vânzare. Niciunul dintre drepturile noastre nu este de vânzare, nu acceptăm compromisuri. Planul este o conspiraţie şi nu va funcţiona”, a declarat Mahmoud Abbas în cursul unei conferinţe de presă organizate în oraşul Ramallah, Cisiordania.

“Poporul palestinian respinge propunerea, planul va ajunge în coşul de gunoi al istoriei. Nu ne vom preda. Planul este palma secolului, nu acordul secolului”, a adăugat Mahmoud Abbas.

Planul de pace prezentat de preşedintele SUA, Donald Trump, distruge perspectivele unei soluţii diplomatice şi este “circ politic”, a declarat marţi seară Husam Zomlot, ambasadorul Autorităţii Palestiniene în Marea Britanie.

“Preşedintele Trump tocmai a ucis perspectivele unei soluţii negociate a coexistenţei a două state”, a declarat Husam Zomlot pentru CNN.

“Este circ politic, o farsă”, a subliniat diplomatul palestinian.

“Premierul Israelului deja a luat Ierusalimul, toate coloniile, Valea Iordanului, ceea ce înseamnă mai mult de o treime din Cisiordania ocupată. Drumul înainte este bine-cunoscut. Israelul trebuie să înceteze ocupaţia începută în anul 1967. Este simplu”, a insistat Husam Zomlot.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/hepta-4796630-4.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/hepta-4796630-4-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, a respins, marţi seară, planul de pace israelo-palestinian conceput de Administraţia Donald Trump. Reacţia palestinienilor la planul de pace al lui Donald Trump ...