Curtea Constituţională dezbate, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe proiectul de modificare a OUG 114.

Imaginea articolului Curtea Constituţională dezbate, astăzi, sesizarea PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe OUG 114

CCR dezbate, astăzi, sesizarea PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe OUG 114

„Obiecţia de neconstituţionalitate a Legii privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, obiecţie formulată de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat”, prevede un punct aflat pe ordinea de zi a şedinţei CCR de miercuri.

PSD a sesizat CCR, în luna decembrie, în legătură cu modificarea OUG 114 pe care şi-a asumat Guvernul răspunderea. Textul face referire atât la forma proiectului, respectiv faptul că există deja un proiect în Parlament cu acelaşi obiect, cât şi la fond – interzicerea cumulului pensiei cu salariul.

Social-democraţii susţin că domeniul de reglementare a proiectului pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea este identic cu cel al iniţiativei legislative pentru aprobarea OUG 114 care este deja în procedură parlamentară.

De asemenea, PSD face apel, în sesizarea de neconstituţionalitate, la o decizie anterioară a CCR care arată că “nicio dispoziţie constituţională nu împiedică legiuitorul sa suprime cumulul pensiei cu salariul, cu condiţia ca o asemenea măsură sa se aplice în mod egal pentru toţi cetăţenii”.

Social-democraţii atrag atenţia asupra prevederilor din Constituţie care stipulează că drepturile sau libertăţile pot fi restrânse prin lege numai pentru anumite situaţii, precum apărarea securităţii naţionale.

Totodată, autorii sesizării susţin că angajarea răspunderii de către Executiv poate fi făcută asupra unui singur domeniu de reglementare. Partidul arată că proiectul conţine “modificări şi completări a peste 25 de acte normative”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/7540165-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/7540165-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Curtea Constituţională dezbate, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate formulată de PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern pe proiectul de modificare a OUG 114. CCR dezbate, astăzi, sesizarea PSD privind angajarea răspunderii de către Guvern...