Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care prevede anularea parteneriatelor public-private pentru mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Ploieşti-Braşov sau autostrada Iaşi-Ungheni. Au fost anulate şi parteneriatele public-private pentru spitalele regionale.

Imaginea articolului Guvernul a anulat parteneriatele public-private pentru mai multe autostrăzi şi spitale regionale

Guvernul a anulat parteneriatele public-private pentru mai multe autostrăzi şi spitale regionale

„Un alt act normativ adoptat astăzi în şedinţa de Guvern este o altă promisiune a Guvernului liberal care a fost realizată prin această OUG, respectiv deblocarea proiectelor majore de infrastructură de interes naţional, precum autostrada Ploieşti-Braşov sau autostrada Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, care au fost mult timp îngropate la Comisia naţională de strategie şi prognoză în vederea finalizării unor proceduri de parteneriat-public-privat care nu aveau nicio şansă de realizare. Prin OUG care modifică OUG 39/2018 privind parteneriatul public privat sunt eliminate competenţele Comisiei naţionale de strategie şi prognoză în domeniul procedurilor de centralizare, de derulare ca unitate centralizatoare a procedurilor de parteneriat public privat, iar aceste competenţe sunt transferate, împreună cu proiectele de investiţii de la Comisia Naţională de strategie şi prognoză la nivelul ministerelor de resort”, a spus Ionel Dancă, la finalul şedinţei de guvern.

Şeful Cancelariei prim-ministrului a subliniat că proiectele aflate la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză vor fi transferate la ministerele de resort.

Astfel, potrivit lui Ionel Dancă, proiectele de construire ale autostrăzilor Ploieşti-Brasov, Târgu Neamţ-Iaşi-Ungheni, Bucureşti-Craiova-Calafat-Turnu Severin, linia ferată de mare viteză Bucureşti Craiova-Sofia Timişoara-Belgrad-Budapesta, extinderea reţelei de metrou prin realizarea magistralei M7, construirea aeroportului Bucureşti Sud şi altele din acest domeniu sunt transferate la Ministerul Transporturilor.

„ În acelaşi timp, proiecte de investiţii în domeniul sănătăţii, precum clinica Doctor Grozovici, construirea şi oprerarea unei bănci naţionale de sânge, spitalul regional Timişoara, spitalul regional Brăila-Galaţi, spitalul regional Târgu Mureş sunt transferate la Ministerul Sănătăţii. Alte proiecte sunt transferate la ministerul Economiei, precum Complexul hidrotehnic Turnu Măgurele. Multe dintre aceste proiecte sunt într-un stadiu incipient sau într-un stadiu în care nu s-au efectuat niciun fel de demersuri în vederea realizării lor. Decizia Guvernului a fost tocmai pentru a debloca situaţia acestor proiecte”, a subliniat Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

rootstireaUncategorised
Guvernul a adoptat, marţi, o ordonanţă de urgenţă care prevede anularea parteneriatelor public-private pentru mai multe proiecte de infrastructură, precum autostrada Ploieşti-Braşov sau autostrada Iaşi-Ungheni. Au fost anulate şi parteneriatele public-private pentru spitalele regionale. ...