Gabriela Scutea, propunerea Ministerului Justiţiei pentru funcţia de procuror general, a fost adjuncta Laurei Codruţa Kovesi atunci când era procuror general şi a deţinut şi postul de reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană privind măsurile din MCV.

Imaginea articolului Cine este Gabriela Scutea, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia Parchetului General

Cine este Gabriela Scutea, propunerea Ministerului Justiţiei pentru şefia Parchetului General

Gabriela Scutea a fost din 2006 şi până în 2013 adjunct al procurorului general, funcţie ocupată la acel moment de Laura Codruţa Kovesi, şi a coordonat activitatea de resurse umane. Scutea a fost ordonator de credite delegat, dar a fost responsabilă şi cu implementarea programelor cu finanţare externă.

În 2016, în plin scandal al OUG 13, Gabriela Scutea a fost secretar de stat în Ministerul Justiţiei.

Gabriela Scutea şi-a început activitatea de procuror în 1995 la Parchetul de pe lângă judecătoria Braşov şi apoi la Parchetul de pe lângă judecătoria Rupea.

Ulterior, în mai 2013, Scutea a fost numită consilier al procurorului general Tiberiu Niţu.

Gabriela Scutea a fost şi înalt reprezentant a Ministerului Justitiei pentru relatia cu Comisia Europeana pe aspectele referitoare la îndeplinirea conditionalităţilor stabilite în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

În ianuarie 2016, a ajuns secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Scutea a candidat, şi în perioada ministrului Justiţiei Tudorel Toader, la şefia Parchetului General, însă a fost respinsă.

La interviul susţinut anterior în faţa comisiei conduse de Tudorel Toader, Scutea a fost întrebată despre participarea sa, pe 4 aprilie 2019, la protestul magistraţilor români de pe treptele Palatului de Justiţie de la Bruxelles, împotriva adoptării legilor Justiţiei.

Scutea a motivat că protestul a fost unul mut şi că a avut în intenţie să nu-şi lase singuri colegii care au absolvit recent Institutul Naţional al Magistraturii, cu sugestia că nu a fost doar un protest al magistraţilor lipsiţi de experienţă.

Aceasta a depus ultima declaraţie de avere (prezentă pe site-ul CSM) în 2017. Potrivit documentului, magistratul a încasat într-un an aproximativ 208.000 lei, cumulând salariul de la Ministerul Justiţiei (141.410 lei) cu salariul de ministru consilier primit de la Ministerul de Externe şi indemnizaţia de membru al Consiliului de îndrumare şi supraveghere, plătită de Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului. Suplimentar, Gabriela Scutea a mai câştigat mici sume de bani din investiţii (dobânzi).

Procuroarea Scutea deţine o casă lângă Braşov, în suprafaţă de 247 mp, aflată încă în construcţie în 2017, şi un apartament de 38 mp în Braşov. La categoria autovehicule, în declaraţia de avere figurează un Volkswagen Passat din 2002. În conturile bancare, Scutea deţinea aproximativ 41.500 de euro şi 142.000 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/5554354-mediafax-foto-razvan-lupica.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/5554354-mediafax-foto-razvan-lupica-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Gabriela Scutea, propunerea Ministerului Justiţiei pentru funcţia de procuror general, a fost adjuncta Laurei Codruţa Kovesi atunci când era procuror general şi a deţinut şi postul de reprezentant al Ministerului Justiţiei pentru relaţia cu Comisia Europeană privind măsurile din MCV. ...