Analistul politic Valentin Stan a dicutat cu moderatorul Marius Tucă despre alegerile din acest an, situaţia premierului Ludovic Orban, pe care Klaus Iohannis îl doreşte înlăturat, dar şi despre cât de constituţională este modificarea legislaţiei electorale.

Redăm principalele idei din emisiune:

Ora 19.48 Valentin Stan, despre PSD: Pesedeii ce mai fac oare? Se reformează? Nu au cum, deoarece sunt plini de securişti. Îl au în frunte pe Ciolacu. 

Ora 19.31 Stan, despre cât de constituţională e modificarea legislaţiei electorale: Curtea Constituţională zice, într-o decizie din 2012, referindu-se la alegerile locale, că dacă le faci în anul alegerilor (când trebuie organizate) şi le şi schimbi tot atunci (schimbi legislaţia), atunci se încalcă principiul securităţii juridice. Deci treaba asta e neconstituţională. 

Ora 19.21 Analistul politic, despre premier: Orban e „pa”, după ce Iohannis a promulgat legea privind mărirea alocaţiilor. Preşedintele l-a pus pe premier în situaţia de a cârti împotriva unei măsuri foarte apreciate. Iohannis vrea să scape repede de Orban. 

Ora 19.19 Valentin Stan, despre alegerile anticipate: De ce am avea nevoie de alegeri anticipate? Ai putea merge pe ideea că poporul este dispus să susţină o viziune liberală. În esenţă, însă, apare următoarea situaţie: dacă stai până la alegerile din toamnă, în septembrie trebuie să măreşti nişte pensii şi salarii. Dacă mai şi anunţi deficite de nu ştiu cât la sută, din momentul acela ai de gestionat, nu o criză politică, ci o criză de imagine, care te împinge într-o fundătură din care nu mai ai cum să dai banii ăia. Atunci ai nevoie de anticipate. Că să nu ajungi la termen cu nişte măriri de salarii şi de pensii pe care nu ţi le poţi permite. Asta ar fi singura raţiune tehnică. 

Ora 19.11 Stan: Singurul lucru cu care ne-am căpătuit şi noi după ’90 este că poţi „să spui”. Pentru unii e, însă, mai profitabil să tacă. 

Ora 19.09 Valentin Stan: Noi suntem nişte bieţi membri ai unei culturi minore şi ne comportăm ca atare. 

Ora 19.05 Valentin Stan: Am trăit jumătate din viaţă în comunism şi jumătate nu ştiu în ce… Stau câteodată şi mă întreb când lucrez cu tineri – nişte oameni excepţionali – şi tind să cred că e mai bine pentru ei că nu au trăit niciodată în comunism. 

Ştirea iniţială:

Un interviu cu analistul politic Valentin Stan, omul cu laptopul, care face previziuni pentru anul care abia a început.

Vor avea loc alegeri anticipate?

Este posibilă o criză politică controlată pentru ca Orban şi
Iohannis să-şi atingă scopul?

Vor fi aleşi primarii în două tururi?

Ce înseamnă criza din Orientul Mijlociu pentru România?

Vor fi românii afectaţi de BREXIT?

Sunt doar câteva întrebări la care va răspunde Valentin Stan, începând cu ora 17.00, la „Marius Tucă Show”, LIVE pe mediafax.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/image00004.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/image00004.jpgrootstireaUncategorised
Analistul politic Valentin Stan a dicutat cu moderatorul Marius Tucă despre alegerile din acest an, situaţia premierului Ludovic Orban, pe care Klaus Iohannis îl doreşte înlăturat, dar şi despre cât de constituţională este modificarea legislaţiei electorale. ...