Bogdan Aurescu a precizat, miercuri, că interesele României şi ale românilor nu au fost direct afectate de evenimentele din Orientul Mijlociu. Ministrul de Externe a adăugat că instituţia pe care o conduce a acţionat pe situaţia cetăţenilor români, dar şi pe cea a militarilor români din regiune.

Imaginea articolului Aurescu susţine că interesele României şi ale românilor nu au fost direct afectate de conflictul SUA-Iran

Aurescu susţine că interesele României şi ale românilor nu au fost direct afectate de conflictul SUA-Iran

“În ceea ce priveşte evoluţia îngrijoratoare a situaţiei din Orientul Mijlociu, până în prezent interesele României şi ale cetăţenilor români din regiune nu au fost direct afectate, iar Ministerul de Externe a vegheat şi a monitorizat cu foarte mare atenţie situaţia romanilor din aceste regiuni. România în tot acest interval de timp s-a coordonat şi continuă să se coordoneze cu partenerii noştrii strategici, în primul rând cu Statele Unite”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu, miercuri, în cadrul comisiilor reunie pentru Apărare şi Afaceri Externe.

Aurescu a mai subliniat că poziţia MAE privind evenimtentele din Iran este aprobată de preşedintele României şi că Ministerul a acţionat “pe situaţia românilor dar şi a militarilor români din regiune”.

“Vreau să precizez că de fiecare dată când Ministerul afacerilor externe s-a pronunţat pe acest subiect nu a fost doar poziţia Ministerului ci şi poziţia României şi poziţia fiind aprobată şi omologată de preşedintele României. În ceea ce priveşte evoluţia evenimentelor putem spune că după o serie de evenimente premergătoare datei de 31 decembrie, această data a accentuat aceste evenimente. Ministerul Afacerilor Externe a acţionat pe situaţia cetăţenilor români dar şi pe cea a militarilor români din regiune”, a mai spus Aurescu.

La ora transmiterii acestei ştiri, ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu şi Ministrul Apărării Nicolae Ciucă sunt audiaţi în comisiile reunite pentru Apărare şi pentru Afaceri Externe din Parlament, privind siutaţia din Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/soldier-1864294-1920-2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/soldier-1864294-1920-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Bogdan Aurescu a precizat, miercuri, că interesele României şi ale românilor nu au fost direct afectate de evenimentele din Orientul Mijlociu. Ministrul de Externe a adăugat că instituţia pe care o conduce a acţionat pe situaţia cetăţenilor români, dar şi pe cea a militarilor români din regiune. ...