Jurnalista Samira Ahmed a câştigat vineri procesul cu BBC pentru plată echitabilă, după ce a reclamat faptul că a fost plătită cu o sumă mai mică decât un coleg care a făcut un job similar pentru reţeaua de televiziune, anunţă compania britanică.

Prezentatoarea Samira Ahmed a câştigat procesul în care a arătat că suma de 700.000 de lire sterline primită în calitate de gazdă a emisiunii Newswatch de la BBC a fost mai mică decât cea plătită lui Jeremy Vine, prezentatorul emisiunii Points of View realizat pentru aceeaşi reţea.

Decizia unanimă pronunţată de Tribunalul Forţelor de Muncă a fost că activităţile prestate de cei doi jurnalişti au fost similare iar BBC nu a reuşit să arate că diferenţa dintre salarii nu s-a datorat diferenţei de sex dintre angajaţi.

Ahmed a anunţat că este ”bucuroasă că s-a rezolvat”.

”Nicio femeie nu vrea să ia măsuri împotriva propriului angajator”, a arătat jurnalista, care a specificat ”Iubesc să lucrez pentru BBC”.

Reţeaua de televiziune a negat acuzaţiile şi a comentat: ”Regretăm că în acest caz s-a ajuns la tribunal”.

BBC a dat asigurări că “va găsi împreună cu Samira un mod de a merge mai departe într-o direcţie bună”.

Ahmed a mulţumit Uniunii Naţionale a Jurnaliştilor (National Union of Journalists- NUJ), echipei sale de avocaţi şi ”tuturor- toţi bărbaţii şi femeile care m-au sprijinit în această chestiune a plăţii echitabile”. Jurnalista a precizat: “Abia aştept să îmi fac treaba în continuare şi să dau ştiri, nu să fiu eu însămi o ştire”.

Ahmed a spus în faţa tribunalului că nu poate să înţeleagă ”cum a fost posibil să primească o femeie un salariu micşorat atât de mult în comparaţie cu Jeremy Vine, un bărbat care prezenta o emisiune asemănătoare cu a ei şi muncea în acelaşi mod cu ea”.

Vine primea 3.000 de lire sterlie pentru fiecare episod al emisiunii sale de la BBC One, în perioada 2008 – 2018. Ahmed nu primea decât 440 de lire sterline pentru fiecare ediţie a emisiunii pe care o prezintă la BBC News Channel şi BBC Breakfast.

Decizia tribunalului a arătat că ”Diferenţa este izbitoare în acest caz. Jeremy Vine a fost plătit de peste şase ori mai mult decât reclamanta pentru acelaşi gen de muncă”.

Reţeaua a încercat să arate că Ahmed a fost plătită cu aceeaşi sumă pe care o primea predecesorul ei din emisiunea Newswatch, Ray Snoddy. Compania a recunoscut totuşi că sistemul de plată practicat în trecut ”nu era destul de transparent şi de corect” şi că ”am făcut schimbări importante pentru a corecta acest lucru”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/profimedia-0268052989.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/profimedia-0268052989.jpgrootstireaUncategorised
Jurnalista Samira Ahmed a câştigat vineri procesul cu BBC pentru plată echitabilă, după ce a reclamat faptul că a fost plătită cu o sumă mai mică decât un coleg care a făcut un job similar pentru reţeaua de televiziune, anunţă compania britanică. ...