Şapte angajaţi cu funcţii de execuţie şi conducere din Penitenciarul Gherla sunt cercetaţi de comisia de disciplină pentru că şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu neglijenţă şi superficialitate. Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019, când un deţinut a scobit în peretele celulei.

Imaginea articolului Cazul lui „El Chapo de Gherla”: Şapte angajaţi cu funcţii de conducere, cercetaţi disciplinar

Cazul lui „El Chapo de Gherla”: Şapte angajaţi cu funcţii de conducere, cercetaţi disciplinar

Potrivit unui răspuns al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) transmis, vineri, la solicitarea MEDIAFX, după tentativa de evadare s-a dispus şi reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel naţional, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.

„În data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla a fost înregistrată o tentativă de evadare şi s-a dispus efectuarea de cercetări privind modul de producere a incidentului. A fost sesizată comisia de disciplină împotriva a şapte angajaţi, cu funcţii de execuţie şi conducere, pentru efectuarea cu neglijenţă şi superficialitate a atribuţiilor de serviciu. De asemenea, s-a dispus reinstruirea întregului personal din sectorul operativ, la nivel naţional, cu privire la modalitatea de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu”, se arată în comunicat.

De asemenea, în legătură cu acest caz a fost sesizată Poliţia Gherla pentru a verifica dacă sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de evadare, incidentul făcând obiectul unei anchete judiciare.

„Totodată, se continuă activitatea de evaluare şi monitorizare a directorului adjunct al Penitenciarului Gherla pentru siguranţa deţinerii şi regim penitenciar pentru implicarea în procesul de coordonare, îndrumare, control şi instruire a personalului din subordine”, se mai arată în comunicatul ANP.

Reprezentanţii ANP au precizat că în data de 12 decembrie 2019, la nivelul Penitenciarului Gherla, a fost înregistrată o tentativă de evadare. Angajaţii Penitenciarului au identificat persoana condamnată care, prin utilizarea unui obiect ascuţit improvizat, a încercat perforarea peretelui camerei de deţinere.

„Tentativa s-a concretizat într-o scobitură, cu dimensiunea de 46 cm/27cm/33cm, în peretele camerei, iar nu într-un tunel, aşa cum, în mod eronat, s-a vehiculat în spaţiul public”, au menţionat reprezentanţii ANP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/jilava-penitenciar-11-marian-ilie-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/jilava-penitenciar-11-marian-ilie-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şapte angajaţi cu funcţii de execuţie şi conducere din Penitenciarul Gherla sunt cercetaţi de comisia de disciplină pentru că şi-ar fi îndeplinit atribuţiile cu neglijenţă şi superficialitate. Ancheta are loc după tentativa de evadare din decembrie 2019, când un deţinut a scobit în peretele celulei. ...