Deputatul PSD Ilie Rotaru, acuzat că a ameninţat şi înjurat un poliţist, după ce parcase maşina neregulamentar, a spus, marţi, că îşi cere public scuze şi dă asigurări că nu a jignit şi nu s-a folosit de calitatea de parlamentar, iar în privinţa incidentului creat, va respecta decizia Poliţiei.

Imaginea articolului Deputatul PSD Ilie Rotaru, după ce a fost acuzat că a ameninţat şi înjurat un poliţist: Îmi cer public scuze

Deputatul PSD Ilie Rotaru, după ce ca a ameninţat şi înjurat un poliţist: Îmi cer public scuze

„Îmi_cer scuze pentru incidentul de la aeroportul Suceava. Vă asigur că nu am jignit şi nu mi-am folosit calitatea de parlamentar! Îmi cer public, scuze! Am greşit că am staţionat într-o zonă interzisă şi nu am respectat de îndată, indicaţiile domnului poliţist”, scrie Ilie Rotaru, pe pagina sa de Facebook.

Acesta povesteşte că incidentul a avut loc în seara de 31 decembrie, la aeroportul din Suceava, când îl aştepta pe fratele său, care a venit din Italia pentru a-şi vedea tatăl grav bolnav.

„Nu eram deloc într-o stare bună. Din acest motiv, am plecat de acasă în grabă, mi-am uitat actele şi nu mi-am dat seama că am parcat într-un loc interzis, pentru că mai erau şi alte autoturisme parcate. Am staţionat aproximativ 5 minute. Nu îmi stă în caracter să folosesc injurii sau jigniri, indiferent de situaţie şi de interlocutor. Niciodată nu mi-am folosit calitatea de parlamentar pentru a obţine vreun beneficiu”, mai spune deputatul PSD.

Acesta afirmă că „realitatea a fost distorsionată”, dar admite că este vinovat pentru că nu a avut actele la el şi a parcat într-un loc nepermis.

Ilie Rotarul afirmă că va respecta decizia pe care Poliţia Suceava o va lua în cazul său.

Preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus, Bogdan Bănică, susţine că deputatul PSD Răzvan Rotaru a ameninţat şi înjurat un poliţist, după ce îşi parcase maşina neregulamentar.

Bogdan Bănică precizează pe Facebook că filmarea pe care a postat-o este făcută în 31 decembrie 2019, seara: „Când mai toţi românii întindeau mesele şi pregăteau şampaniile, colegul meu era la datorie, în Aeroportul Suceava. Asigura măsuri de defluire a traficului în parcarea aeroportului pentru a ajunge fiecare cât mai repede acasă. Observă un autoturism parcat neregulamentar şi i se adresează şoferului: <Vă rog din suflet să eliberaţi zona, fără scandal…>. Pe principiul <pe mine mă vezi, pe ăla nu>, conducătorul auto începe cocălăreala. Ce nu e prins în filmare e că i se solicită documentele de identitate, la care, surpriză: <Nu îţi dau niciun act, bă, sunt deputatul Rotaru Răzvan Ilie> şi îi flutură poliţistului un carton cu poză ştampilată”.

Preşedintele executiv al Sindicatului Naţional al Poliţiştilor din România SNPR Decus îşi continuă postarea cu câteva ironii la adresa deputatului Rotaru: „ca să fii un cocalar veritabil nu e suficient să ai lanţ de aur la gât şi să te cerţi cu un poliţist ce îşi face meseria. Îţi mai trebuie pantofi albi, ghiul pe deş’t, şapcă firmată şi geacă de piele cu ţinte. E drept, poate le aveai în portbagaj, nu cunosc…Şi nici măcar nu mă interesează culoarea politică a partidului roşu din care faci parte, aici vorbim despre respectarea legii pentru că, nu-i aşa, dura lex sed lex. Pentru fiştecine.‼️ Dar cum mata nu eşti fiştecine, Rotarule, ci ditamai deputatul, o poţi ignora şi încălca. Că aşa e la noi, în orice altă ţară fără WC în curte erai încătuşat cu mâinile la spate, muşcând din bordură şi călcat cu bocancul exact pe gropiţă. Tu vrei dreptate şi egalitate, dar nu pentru căţei”.

Potrivit postării, în filmare nu apare o scenă, însă se probează cu martori, potrivit căreia deputatul i-a spus poliţistului: „ajung eu la Bucureşti şi te dezbrac în (…) gol, am eu grijă de tine”, după care îl înjură.

Bogdan Bănică adaugă că pentru ameninţare sau ultraj deputatul va avea o plângere penală, în timp ce pentru oprire neregulamentară, nerespectarea indicaţiilor poliţistului, neînmânarea documentelor pentru control şi tulburarea ordinii şi liniştii publice are o amendă de 2.240 lei şi permisul suspendat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/rotaru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/rotaru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Deputatul PSD Ilie Rotaru, acuzat că a ameninţat şi înjurat un poliţist, după ce parcase maşina neregulamentar, a spus, marţi, că îşi cere public scuze şi dă asigurări că nu a jignit şi nu s-a folosit de calitatea de parlamentar, iar în privinţa incidentului creat, va respecta decizia Poliţiei. ...