Klaus Iohannis va efectua, marţi, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ţine un discurs în faţa Guvernului regiunii respective. Şeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creştin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei.

Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită de lucru în landul Bavaria. Şeful statului va prezenta viziunea României asupra Europei

Preşedintele Klaus Iohannis, în vizită de lucru în landul Bavaria din Germania

“Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, va efectua marţi, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania. În cadrul vizitei, Preşedintele României va participa la şedinţa Guvernului landului Bavaria, unde va susţine o alocuţiune şi va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relaţiile bilaterale şi actualitatea europeană. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu domnul Markus Söder, Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria şi Preşedinte al Uniunii Creştin-Sociale (CSU)”, arată un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis va discuta cu parlamentarii CSU despre priorităţile agendei europene.

“Totodată, Preşedintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abaţia Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Preşedintele Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei şi, de asemenea, va purta un dialog despre priorităţile agendei europene”, potrivit comunicatului.

Reuniunea grupului parlamentar CSU are loc în contextul în care Germania va prelua, în a doua jumătate a anului, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

“Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradiţională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viaţa politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităţilor agendei Guvernului şi a Parlamentului federal pentru anul respectiv şi dezbaterea provocărilor actuale cu invitaţi din Germania şi din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deţine Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. În cursul vizitei de lucru, Preşedintele României va avea o întrevedere cu doamna Ilse Aigner, Preşedintele Parlamentului landului Bavaria”, conform Preşedinţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/profimedia-0487732859.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/profimedia-0487732859-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Klaus Iohannis va efectua, marţi, o vizită de lucru în landul Bavaria din Germania, unde va ţine un discurs în faţa Guvernului regiunii respective. Şeful statului va participa la o întâlnire a parlamentarilor Uniunii Creştin-Sociale din Bundestag, unde va prezenta viziunea României asupra Europei. ...