Mii de persoane au participat luni la prânz la slujba de Bobotează oficiată de Înaltpreasfinţitul Teofan. După ce mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a sfinţit apa din cele 11 butoaie, lumea s-a îmbulzit pentru a lua agheasmă. Între timp, zeci de persoane au rupt ramurile de brad din cruce.

Sute de persoane au aşteptat la rând, luni, să ia agheasmă, în timp ce alte mii de credincioşi ascultau slujba oficiată de Înaltpreasfinţitul Teofan, în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Imediat ce s-a terminat slujba, oamenii s-au îmbulzit pentru a lua Agheasma Mare. Au venit cu peturi de 2,5 litri şi cu găleţi şi de după un gard al Jandarmeriei i-au rugat pe preoţi şi pe voluntari să le umple recipientele. Cei mai vocali, la fel ca în fiecare an, au fost cei din comunităţile rome din Iaşi, care au luat şi câte 10 litri de agheasmă, „ca să sfinţească casele şi maşinile”.

Îmbulzeală nu a fost doar la agheasmă, ci şi în faţa Catedralei, unde oamenii au rupt din bradul din care a fost făcută Crucea de Bobotează. Ramurile sfinţe de Mitropolitul Moldovei ar trebui să le poarte noroc tot anul, spun oamenii.

În parcarea de la lângă catedrală, câteva persoane de etnie romă au aruncat cu agheasmă pe maşini şi s-au aşezat la masă, „pentru că aşa spune tradiţia”. În portbagaje erau bucate alese: cozonaci de 5 kilograme, afumături, bucăţi întregi de porc la proţap şi zeci de sticle de băutură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/7524006-mediafax-foto-gabriel-brezeanu-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2020/01/7524006-mediafax-foto-gabriel-brezeanu-1.jpgrootstireaUncategorised
Mii de persoane au participat luni la prânz la slujba de Bobotează oficiată de Înaltpreasfinţitul Teofan. După ce mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a sfinţit apa din cele 11 butoaie, lumea s-a îmbulzit pentru a lua agheasmă. Între timp, zeci de persoane au rupt ramurile de brad din cruce. ...