Ediţie specială „Marius Tucă Show”. Invitat este Nicu Alifantis.

Redăm principalele idei din emisiune:

Alifantis, despre posibilitatea lansării unui album cu cântece de leagăn (artistul este bunic; şi-a lăsat barbă pentru a juca, anul acesta, rolul lui Moş Crăciun pentru nepoţi): În general toate cântecele mele sunt de leagăn. Sunt din acelea… bălăduţe triste. 

Despre prima chitară: Am primit prima chitară pe la 10 ani. Am învăţat ca la carte până la un moment dat, când am început să improvizez. 

Alifantis, despre melodia „Decembre”: Tot încerc să găsesc o explicaţie logică la ce s-a întâmplat în mintea mea atunci, în ’69, la cei 15 ani pe care îi aveam, ca să fac un astfel de cântec. Ştiu că răsfoiam o carte de poeme de-a lui Bacovia şi mi-au picat ochii pe poezia asta. Dar nu ştiu de ce pe aceea, nu găsesc nicio logică. 

Despre încrederea în sine şi timiditate: Sunt uşor timid şi nu sunt foarte decis că e bine ceea ce fac. Am lucrat cât am putut să o elimin. E greu când e genetic, când e băgată în sânge e greu să scapi de ea. Recunosc că încă am emoţii la fiecare spectacol. (…) Într-un fel e bună timiditatea. Îţi dă aşa o stare de emoţie, de dialog interior cu tine.   

Alifantis, despre folk: Ideea de folk nu prea are legătură ce se întâmplă la noi pe genul acesta muzical.

Ştirea iniţială:

Un interviu în exclusivitate cu Nicu Alifantis despre 30 de ani de libertate, 50 de ani de „DECEMBRE”.

Suntem într-adevăr liberi?

Ce fel de democraţie trăiţi?

Prietenie. Dragoste. Ură. Cât s-au schimbat relaţiile umane în cei 30 de ani de libertate?

Care ar trebui să fie prioritatea zero a generaţiei de astăzi?

Bacovia şi „Decembre” după 50 de ani. Există o reţetă a succesului?

Sunt doar câteva întrebări la care va răspunde Nicu Alifantis, începând cu ora 19.00, la „Marius Tucă Show”, LIVE pe MEDIAFAX.ro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/andreea-balan-med-1024x638.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/andreea-balan-med-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ediţie specială „Marius Tucă Show”. Invitat este Nicu Alifantis. ...