La şedinţa de urgenţă a C.P.Ex. din după-amiaza de 17 decembrie 1989, Nicolae Ceauşescu dădea glas la ceea ce va fi cunoscută mai târziu ca „teoria Ialta-Malta”, teorie ce sugerează că, după ce a fost vândută întâi URSS şi lui Stalin la Ialta, la începutul lui decembrie 1989, România a fost vândută din nou lui Mihail Gorbaciov, de preşedintele SUA, George H.W. Bush, la întâlnirea de la Malta.

108 afişări

Imaginea articolului Revoluţia din 1989 şi teoria „Ialta-Malta”. A fost o intervenţie străină în revolta de la Timişoara? (Partea a II-a)

Revoluţia din 1989 şi teoria „Ialta-Malta”. A fost o intervenţie străină în revolta de la Timişoara? (Partea a II-a)

„Tot ce s-a întâmplat şi se întâmplă în Germania, în Cehoslovacia şi în Bulgaria acum şi în trecut în Polonia şi Ungaria sunt lucruri organizate de Uniunea Sovietică cu sprijin american şi al Occidentului. Trebuie să fie foarte clar acest lucru, ceea ce s-a întâmplat în ultimele trei ţări – R. D. Germană, Cehoslovacia şi Bulgaria – au fost lovituri de stat organizate şi cu sprijinul plevei societăţii, cu pleava societăţii, cu ajutor străin”, afirma Nicolae Ceauşescu, referindu-se la ceea ce se întâmpla laTimişoara, în contextul revoltelor anticomuniste din Europa de Est.

La teleconferinţa din 20 decembrie 1989, Nicole Ceauşescu relua teoria intervenţei străine: “Toate aceste incidente grave de la Timişoara au fost organizate şi dirijate de cercuri revanşarde, revizioniste, de serviciile de spionaj străine, cu scopul clar de a provoca dezordine, de a destabiliza situaţia din România, de a acţiona în direcţia lichidării independenţei şi integrităţii teritoriale a României (…). Trebuie să se atragă atenţia tuturor, nu numai comuniştilor, dar tuturor, că campania deşănţată declanşată imediat de diferite cercuri, începând cu Budapesta, demonstrează cu putere că (…), inclusiv declaraţiile preşedintelui Statelor Unite, care a declarat că a discutat despre problemele României cu Gorbaciov la Malta…”.

Citeşte continuarea pe platforma REVOLUTIONS

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

<!—->https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/stalin-gorbaciov.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/stalin-gorbaciov-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Home ...