Platforma românească YOUniverse.ro, deţinută de compania British American Tobacco, a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware şi o scurgere de date, informează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securiitate Cibernetică CERT – RO.

Imaginea articolului CERT.RO: O platformă românească a British American Tobacco, ţinta unui atac cibernetic

CERT.RO: O platformă românească a British American Tobacco, ţinta unui atac cibernetic

Datele se aflau într-o bază nesecurizată, pe un server localizat în Irlanda, iar volumul de date a fost de aproximativ 325 GB. Specialiştii au descoperit că hackerii au obţinut deja accesul la date şi au lăsat o notă de răscumpărare în care ameninţau cu ştergerea datelor de pe server, dacă nu le sunt îndeplinite condiţiile.

Cercetătorii din cadrul vpnMentor au identificat datele ca aparţinând platformei web YOUniverse.ro. Platforma este utilizată pentru distribuirea de materiale promoţionale la petreceri şi alte tipuri de evenimente ce implică vedete locale sau internaţionale, fapt pentru care în acea bază de date se aflau informaţii cu caracter personal.

Breşa de securitate a fost raportată de echipa vpnMentor către CERT-RO, iar echipa CERT-RO a făcut demersurile necesare pentru închiderea accesului la baza de date.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/81293152-l.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/81293152-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Platforma românească YOUniverse.ro, deţinută de compania British American Tobacco, a fost afectată de un atac cu malware de tip ransomware şi o scurgere de date, informează Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securiitate Cibernetică CERT - RO. ...