Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală. Prin investiţia de aproape cinci milioane de lei, spitalul gălăţean a devenit centru regional de neurochirurgie.

Imaginea articolului Încă un spital din România a devenit centru regional de neurochirurgie după ce a fost echipat cu sistem complet pentru operaţii pe creier şi coloana vertebrală

Încă un spital din România a devenit centru regional de neurochirurgie după ce a fost echipat cu sistem complet pentru operaţii pe creier şi coloana vertebrală

Potrivit autorităţilor judeţene, sistemul pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală este format dintr-un dispozitiv de neuronavigaţie, un aspirator ultrasonic, un ecograf intraoperator şi o trusă endoscopică.

Cu aceste aparate, medicii vor putea face operaţii complicate pe creier şi coloană vertebrală. Dotările asemănătoare cu cele de la Iaşi transformă unitatea medicală din Galaţi într-un centru regional.

„Practic, cu acest sistem de ultimă generaţie, Galaţiul devine un centru regional de neurochirurgie. În plus, acum avem a doua cea mai dotată secţie de neurochirurgie din Moldova. Cu ajutorul acestui sistem, se poate crea un mediu virtual cu imaginile obţinute la tomograf, astfel încât medicii să poată localiza cu precizie leziunile cerebrale profunde. Apoi, se pot îndepărta pe cale chirurgicală tumorilor şi hematoamele fără afectarea vaselor de sânge ale creierului. Noul echipament permite medicilor să vadă chiar în timpul intervenţiilor chirurgicale dacă mai există ţesut tumoral, iar cu trusa endoscopică se pot realiza şi la Galaţi operaţii de hernie de disc minim invazive. În plus, cu ajutorul acestui echipament medical vom putea face primii paşi şi în domeniul neurochirurgiei vasculare”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Autorităţile anunţă că echipamentul medical în valoare de 4.949.983 de lei va fi montat în sala de operaţie, în perioada următoare.

Pentru a lucra pe acest tip de aparatură, personalul medical va face stagii de pregătire.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

rootstireaUncategorised
Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi a fost dotată cu un sistem complet pentru intervenţii chirurgicale pe creier şi coloana vertebrală. Prin investiţia de aproape cinci milioane de lei, spitalul gălăţean a devenit centru regional de neurochirurgie. ...