Peste 150 de persoane au participat, duminică, în Cluj-Napoca, un miting de solidaritate cu familia Cameliei Smicală şi au cerut autorităţilor din Finlanda să-i lase pe cei doi copii să ajungă lângă mama lor.

Participanţii la mitingul de solidaritate cu familia Cameliei Smicală s-au adunat, duminică, în Piaţa Mihai Viteazu din Cluj-Napoca, având afişe în limbile română şi engleză cu mesaje precum „Mobilizare pentru Maria şi Mihai, copii ţinuţi cu forţa în orfelinate în Finlanda”, „Finlanda, redă-i pe Maria şi Mihai înapoi mamei lor”, „Românii sunt solidari cu Maria şi Mihai”, „MAE – România înseamnă Mihai şi Maria”, „Finlanda, lasă-i pe Maria şi Mihai să plece acasă”.

„Ziua Naţională este ziua tuturor românilor, o zi în care ne-am solidarizat cu toţi românii. Ne-am adunat să susţinem familia Cameliei Smicală din Finlanda, care are doi copii, pe Maria şi Mihai, ţinuţi prizonieri de statul finlandez. Cerem autorităţilor din Finlanda să-i lase pe aceşti copii să ajungă lângă mama lor, ca această familie a Cameliei Smicală să fie reîntregită. Vrem să transmitem un semnal că se poate. Care lege din lume poate să separe părinţii de copii sau copiii de o mamă? Niciuna”, a spus unul dintre organizatorii mitingului.

În cadrul acţiunii, cei prezenţi au cântat imnul naţional al României şi cântece patriotice.

În 2015, Camelia Smicală, medic din Piatra-Neamţ, locuia în Finlanda şi era căsătorită cu un cetăţean finlandez, care o abuza, iar femeia a ameninţat că pleacă de acasă, împreună cu cei doi copii. Soţul a anunţat, însă, serviciile sociale şi astfel au fost luaţi copiii, în urma unei descinderi în forţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/solidaritate-3-bun.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/solidaritate-3-bun-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Peste 150 de persoane au participat, duminică, în Cluj-Napoca, un miting de solidaritate cu familia Cameliei Smicală şi au cerut autorităţilor din Finlanda să-i lase pe cei doi copii să ajungă lângă mama lor. ...