Comandantul paradei militare naţionale din Bucureşti este anul acesta generalul-maior Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării. El a fost primul ofiţer român decorat cu medalia NATO pentru Serviciu Merituos, în anul 2005.

Imaginea articolului Parada de 1 Decembrie. Cine este anul acesta, în premieră, comandantul paradei militare din Bucureşti

Parada de 1 Decembrie. Cine este anul acesta, în premieră, comandantul paradei militare din Bucureşti

Generalul-maior Vasile Toader şi-a început cariera militară în urmă cu 35 de ani, ca elev al Liceului Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza şi a urmat cursuri de comandă şi stat major, precum şi cursuri de specialitate în domeniul “Aviaţie” la instituţii de învăţământ militar din ţară şi din străinătate, precizează reprezentanţii Armatei României.

S-a specializat în problematica NATO, urmând un program de internship la Comandamentul forţelor aeriene aliate din sudul Europei din Napoli, Italia.

Din momentul în care a devenit ofiţer, generalul-maior Vasile Toader a parcurs toate treptele carierei militare, de la nivel tactic la nivel strategic, îndeplind funcţii de răspundere în Statul Major al Forţelor Aeriene şi în Comandamentul Forţelor Întrunite.

El a îndeplinit funcţia de comandant al Centrului Naţional Militar de Comandă (nucleu) şi de locţiitor al comandantului Comandamentului Forţelor Întrunite.

A făcut parte din prima generaţie de ofiţeri care au ocupat funcţii în comandamente NATO şi a fost primul ofiţer român decorat cu medalia NATO pentru Serviciu Merituos, în anul 2005.

Generalul Vasile Toader a fost numit, în noiembrie 2017, în funcţia de locţiitor pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării.

Toader este veteran al teatrului de operaţii Afganistan, unde a executat o misiune în calitate de comandant al Grupului de operaţii aeriene pe Aeroportul Internaţional din Kabul şi o misiune de ofiţer de legătură la Centrul multinaţional de coordonare a mişcării, la Ankara, Turcia.

Pe lângă acestea, generalul a îndeplinit şi o misiune în cadrul ONU, în Africa, în Republica Democratică Congo, ca observator militar.

În ultimii patru ani, cel care a comandat parada militară de 1 Decembrie a fost generalul cu trei stele Adrian Tonea. La începutul anului, el a fost trecut în rezervă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/7503168-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/12/7503168-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comandantul paradei militare naţionale din Bucureşti este anul acesta generalul-maior Vasile Toader, locţiitorul pentru operaţii şi instrucţie al şefului Statului Major al Apărării. El a fost primul ofiţer român decorat cu medalia NATO pentru Serviciu Merituos, în anul 2005. ...