Opt cazuri de gripă din acest sezon au fost confirmate în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Imaginea articolului Oraşele în care au fost confirmate primele cazuri de gripă din acest sezon

Opt cazuri de gripă confirmate în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 18 – 24 noiembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (94.527) şi cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

Au fost raportate la nivel naţional 36 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului trecut.

Au fost raportate 6 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu unul mai mult faţă de săptămâna precedentă.

S-a înregistrat un nou caz confirmat de gripă cu virus tip A.

De la începutul sezonului au fost confirmate 8 cazuri de gripă: 4 cazuri gripă cu virus AH3, 1 caz gripă cu virus AH1 şi 3 cazuri gripă cu virus B, în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/vaccinare-gripa-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/vaccinare-gripa-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Opt cazuri de gripă din acest sezon au fost confirmate în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Opt cazuri de gripă confirmate în Bucureşti, Dâmboviţa...