Procurorul general, Bogdan Licu, a dispus prin ordonanţă, vineri, preluarea de la parchetul din Maramureş dosarul morţii pădurarului Liviu Pop, după ce membrii Declic i-au transmis o petiţie prin care cereau o anchetă imparţială.

Imaginea articolului Parchetul General preia dosarul pădurarului ucis în Maramureş, după petiţia Declic, semnată de peste 30.000 de persoane

Parchetul General preia dosarul pădurarului ucis în Maramureş, după petiţia Declic

„Având în vedere petiţia iniţiată de comunitatea Declic, semnată de peste 30.000 de persoane, precum şi necesitatea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă, în contextul gravităţii deosebite a infracţiunii ce formează obiectul dosarului – omor săvârşit asupra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul producerii decesului, în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2019, în temeiul art. 325 din Codul de procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, a dispus prin ordonanţă preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea efectuării urmăririi penale, a dosarului privind uciderea unui pădurar, în cursul lunii octombrie, în judeţul Maramureş, pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuţ”, se arată într-un comunicat de presă.

Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalului Maramureş, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem pentru infracţiunile de ultraj rap. la infracţiunea de omorşi uz de armă fără drept.

Reprezentanţii Comunităţii Declic i-au înmânat, joi, procurorului general, o petiţie semnată de 30.000 de cetăţeni. Oamenii au cerut o anchetă imparţială în cazul pădurarului Liviu Pop, ucis în Maramureş şi mutarea anchetei, deoarece după mai bine de o lună, nu există suspect în acest caz.

Romsilva a susţinut că pădurarul Liviu Pop, împuşcat mortal în Maramureş, la jumătatea lunii octombrie, încerca să împiedice tăierea ilegală de copaci.

Pădurarul era angajat de 7 ani la Direcţa Silvică Maramureş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/paduri-virgine-in-romania-1-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/paduri-virgine-in-romania-1-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Procurorul general, Bogdan Licu, a dispus prin ordonanţă, vineri, preluarea de la parchetul din Maramureş dosarul morţii pădurarului Liviu Pop, după ce membrii Declic i-au transmis o petiţie prin care cereau o anchetă imparţială. ...