Papa Francisc a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane lipsite de posibilităţi materiale la Vatican, duminică, după ce a oficiat slujba de Ziua Mondială a Săracilor, o sărbătoare catolică instituită în 2016, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Gest frumos. Papa Francisc a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane nevoiaşe la Vatican

Foto: Vaticannews.va

Meniul prânzului, la care a participat şi papa Francisc, a fost format din lasagna, pui cu sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea.

Oaspeţii suveranului pontif au fost aduşi la Vatican de voluntari ai unor asociaţii caritabile care se ocupa zilnic de aceştia.

De asememea, pe parcursul ultimei săptămâni, a fost înfiinţată o clinică mobilă în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican, iar medici voluntari le-au oferit îngrijire persoanelor fără posibilităţi financiare. De altfel, servicii de îngrijire medicală sunt oferite pe tot parcursul anului, datorită unei iniţiative a papei Francisc.

La o slujbă oficiată în celebra piaţă, papa Francisc a spus că oamenii nu ar trebui să se simtă “deranjaţi” de persoanele nevoiaşe, ci să le ajute cât pot de mult.

Ziua Mondială a Săracilor este sărbătorită de comunitatea catolică din 2017, după ce a fost instituită cu un an înainte de papa Francisc.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected] 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/papa-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/papa-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Papa Francisc a oferit un prânz pentru 1.500 de persoane lipsite de posibilităţi materiale la Vatican, duminică, după ce a oficiat slujba de Ziua Mondială a Săracilor, o sărbătoare catolică instituită în 2016, potrivit Reuters. ...