Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit miercuri la Washington cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a soluţiona situaţia de criză care marchează relaţiile bilaterale dintre cele două state, neajungând la niciun rezultat concret, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Imaginea articolului Întrevederea „minunată” Trump şi Erdogan nu a rezolvat nimic. Trump: „Am vorbit despre asta azi, vom mai vorbi şi pe viitor”

Trump şi Erdogan nu au reuşit să rezolve conflictele bilaterale, în pofida „minunatei” întrevederi

Liderul american a făcut apel la renunţarea achiziţionării de sisteme de apărare antibalistice S-400 din Rusia de către autorităţile turce, demers pe care acesta l-a catalogat ca fiind „o provocare foarte serioasă” la nivelul relaţiilor bilaterale dintre cei doi aliaţi, Turcia şi Statele Unite. În pofida întrevederii de miercuri, pe care cei doi şefi de stat au descris-o ca fiind una „minunată”, niciun rezultat concret nu a fost obţinut în urma discuţiilor.

În urma întâlnirii dintre Trump şi Erdogan, preşedintele american s-a declarat „un mare fan” al preşedintelui turc, în contextul unei discuţii „productive”.

Cu toate acestea, cei doi lideri au eşuat în a explica modalităţile concrete prin care cele două state îşi vor ameliora relaţiile, slăbite prin prisma deciziei Ankarei de a achiziţiona sistemele de apărare antirachetă de la vecinii ruşi, inamici ideologici ai americanilor, şi de a declanşa ofensiva din Siria împotriva kurzilor.

„Achiziţionarea de căte Turcia a echipamentelor militare sofisticate din Rusia, precum cele S-400, creează unele din cele mai serioase provocări pentru noi, iar noi discutăm despre asta în mod constant”, a declarat liderul de la Casa Albă la finalul reuniunii cu preşedintele turc. „Am vorbit despre asta azi, vom vorbi despre asta în viitor, sperăm că vom reuşi să rezolvăm această situaţie”, a adăugat Trump.

La scurt timp după încheierea întâlnirii dintre cei doi lideri, administraţia de la Casa Albă a transmis un comunicat, referitor la conţinutul discuţiilor dintre aceştia, transmis printr-o formulare mult mai fermă decât declaraţiile preşedintelui Trump care a evidenţiat bunele relaţii interpersonale dintre el şi Erdogan. „Pentru a obţine progres pe alte fronturi, este vital să rezolvăm situaţia achiziţionării de către Turcia a sistemelor de apărare antibalistică ruseşti S-400, întărindu-ne parteneriatul în domeniul apărării”, scrie în comunicatul emis de Casa Albă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/trump-erdogan.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/trump-erdogan-300x300.pngrootstireaUncategorised
Preşedintele american Donald Trump s-a întâlnit miercuri la Washington cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, pentru a soluţiona situaţia de criză care marchează relaţiile bilaterale dintre cele două state, neajungând la niciun rezultat concret, relatează site-ul agenţiei Reuters. ...