Florin Cîţu a precizat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gangsterului Al Capone. Totodată, acesta a spus că deficitul bugetar la 10 luni a urcat la 2,84% din produsul intern brut (PIB).

Ministrul spune că guvernele PSD au condus România după două bugete, un buget prezentat în Parlament şi altul nepublic, pentru finanţarea baronilor.

„Este a metoda folosită de Al Capone: un registru pentru Fisc şi unul pentru el (n.r. Teodorovici). Ce facem cu acest jaf şi cum îl împărţim? Pentru că ramânem cu intrebarea daca cei nevinovaţi care nu au participat la acest jaf trebuie sa plateasca sau măcar să plătească cei care au beneficiat de pe urma acestui plan” a spus Cîţu.

Ministrul Finanţelor spune că în ultimi trei ani datele de la buget au fost modificate după bunul plac, în mod discreţionar, pentru folosul baronilor şi partidului.

Cîţu a spus că au existat indicii cu privire la instrumentalizarea banilor publici în folosul baronilor şi a dat ca exemplu derogări cerute de PSD de la legea responsabilităţii fiscale. Totul ar fi fost făcut cu complicitatea Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Cîţu: Deficitul bugetar la 10 luni a urcat la 2,84% din PIB

Deficitul bugetar la 10 luni a urcat la 2,84% din produsul intern brut (PIB) a precizat joi ministrul Finanţelor Florin Cîţu într-o conferinţă de presă.

„Deficitul astăzi, dacă nu facem nimic, este în jur de 4%. Peste 4% ca să fiu mai precis. Aici a fost şi discuţia de la Comisie, pentru că nimeni nu se aştepta să fie aşa rea situaţia. Dacă nu facem nimic în următoarea lună şi jumătate, deficitul va ajunge peste 4%. Avem cateva soluţii, sunt 11 miliarde care nu au fost colectaţi şi poate putem recupera ceva dar asta este situatia. Rectificarea va veni cu un deficit mai mare de 4% în acest an”, a spus Florin Cîţu.

El a arătat că execuţia la 10 luni prevedea venituri de 260,7 miliarde de lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/81625-publimedia-octav-ganea-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/81625-publimedia-octav-ganea-1.jpgrootstireaUncategorised
Florin Cîţu a precizat joi că analizează sesizarea procurorilor pentru constituirea unui grup infracţional organizat în domeniul financiar de către persoane din PSD, care au folosit două variante de buget, asemenea gangsterului Al Capone. Totodată, acesta a spus că deficitul bugetar la 10 luni a urcat la 2,84% din...