Un exemplar de şevrotin vietnamez a fost fotografiat după 30 de ani în care specia a fost considerată dispărută, notează agenţia DPA.

Imaginea articolului VIDEO | Un exemplar de cerb pitic, despre care se credea că a dispărut de 30 de ani, filmat într-o pădure din Vietnam

VIDEO | Un exemplar de cerb pitic, despre care se credea că a dispărut de 30 de ani, filmat într-o pădure din Vietnam

Şevrotinul vietmanez, cunoscut şi cu numele de cerbul pitic, din specia tragulus versicolor, era considerat o specie dispărută. Specialiştii nu au mai confirmat identificarea unui exempar din anii ’80 ai secolului XX.

Animalul cu blană roşcată care are un cap ca de şoarece dar copite de rumegător, nu se găsea decât în Vietnam.â

„Nu ştiam la ce să ne aşteptăm. Am fost surprinşi şi entuziasmaţi atunci când am verificat camerele amplasate în sălbăticie şi am descoperit această imagine a unui şevrotin cu piept argintiu”, a arătat An Nguyen, din partea Global Wildlife Conservation.

Descoperirile au fost prezentate în revista Nature Ecology and Evolution, primele paragrafe ale articolului făcând apel să se ia noi măsuri pentru protejarea speciei.

„Prezentăm dovezi că şevrotinul cu piept argintiu încă mai există şi prima fotografie a unui animal din această specie surprinsă în sălbăticie, şi cerem măsuri urgente de protejare pentru a-i asigura supravieţuirea”, arată raportul.

Exhipa lui An Nguyen a surprins imaginea după ce a plasat trei camere-capcană care au făcut poze timp de cinci luni într-o pădure nu foarte departe de oraşul de pe coasta vietnameză, Nha Trang.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/cerb-pitic.pnghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/cerb-pitic-300x300.pngrootstireaUncategorised
Un exemplar de şevrotin vietnamez a fost fotografiat după 30 de ani în care specia a fost considerată dispărută, notează agenţia DPA. VIDEO | Un exemplar de cerb pitic, despre care se credea că...