La o secţie de votare din oraşul Galaţi s-a prezentat până la prânz o singură persoană, egalând recordul de prezenţă înregistrat la alegerile europarlamentare. De altfel, secţia este cunoscută drept una la care nu merge nimeni.

Imaginea articolului Record greu de egalat. La o secţie de votare din Galaţi s-a prezentat o singură persoană - FOTO

Record greu de egalat. La o secţie de votare din oraşul Galaţi s-a prezentat o singură persoană

Secţia de votare numărul 45 din Galaţi are 1.960 de persoane pe lista electorală, dintre care 1.899 de persoane locuiesc la aceeaşi adresă.

Este vorba despre o adresă la care există mutări fictive pentru cetăţenii moldoveni care solicită carte de identitate din România.

Dacă în alţi ani prin secţia de votare nu trecea nimeni, la alegerile europarlamentare de pe 26 mai 2019 s-a prezentat o persoană.

La alegerile prezidenţiale de pe 10 noiembrie, până la ora 14.00, s-a prezentat tot o singură persoană, iar numărul va rămâne probabil neschimbat.

„Din 1.960 de persoane înscrise în lista electorală permanentă, 1.899 de persoane se află la aceeaşi adresă. Din cele 1.899 de persoane s-a prezentat la vot doar o singură persoană. (…) Nu mă aştept ca numărul alegătorilor de azi să crească, la europarlamentare s-a prezentat tot o singură persoană”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Secţiei de Votare nr. 45 Galaţi, Mariana Robea.

Existenţa în acte a unui număr foarte mare de cetăţeni moldoveni la o singură adresă este anchetată de poliţişti şi procurori, iar cazul a ajuns în faţa instanţei. Autorităţile încearcă să afle dacă proprietarul imobilului, un fost profesor de istorie, a primit bani pentru a face mutaţii fictive.

Cetăţenii din Republica Moldova au nevoie de carte de identitate românească pentru a călători liber prin Uniunea Europeană.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/galati-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/galati-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
La o secţie de votare din oraşul Galaţi s-a prezentat până la prânz o singură persoană, egalând recordul de prezenţă înregistrat la alegerile europarlamentare. De altfel, secţia este cunoscută drept una la care nu merge nimeni. ...