Socialistul Ion Ceban a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, câştigând detaşat în faţa contracandidatului său, Andrei Năstase în turul II de scrutin pentru alegerile locale din Republica Moldova, relatează site-ul Unimedia.md.

Imaginea articolului Socialistul Ion Ceban a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului

Socialistul Ion Ceban a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului

După prelucrarea tuturor celor 307 procese verbale, Ceban a obţinut 52.39% (123.807 de voturi), în timp ce Andrei Năstase a primit 47.61% din voturi (112.513 de voturi).

Ion Ceban a ieşit învingător cu votul a 52.52% dintre alegători care şi-au exercitat dreptul la vot în turul II de scrutin pentru alegerile locale

Potrivit datelor furnizate de Comisia Electorală Centrală, după prelucrarea a 306 din 307 procese verbale, socialistul Ion Ceban a câştigat alegerile pentru şefia capitalei, cu o diferenţă de 5,04% în faţa concurentului său, Andrei Năstase, care a beneficiat de susţinerea a 47.48% din electorat.

În turul I al alegerilor locale din 20 octombrie, candidatul PSRM, Ion Ceban a obţinut 40,16%, iar candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase – 31,09%.

Cetăţenii din 384 de localităţi din Republica Moldova şi-au ales, duminică, primarii, în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor locale generale, însă cea mai urmărită cursă a fost cea pentru Chişinău.

Peste 240.000 de oameni sau 37,9% din cetăţenii Chişinăului cu drept de vot s-au prezentat la scrutinul local de duminică. Prezenţa este peste cea înregistrată în primul tur, când au votat 36,05% din alegători.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/ion-ceban2.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/ion-ceban2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Socialistul Ion Ceban a fost ales în funcţia de primar al Chişinăului, câştigând detaşat în faţa contracandidatului său, Andrei Năstase în turul II de scrutin pentru alegerile locale din Republica Moldova, relatează site-ul Unimedia.md. ...