Şefii parchetelor discută, luni, la Ministerul Justiţiei despre raportul MCV, fiind pentru prima dată când Comisia este convocată. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a spus că va propune ca fiecare instituţie să vină cu un set de măsuri şi cu un calendar pentru rezolvarea problemelor din justiţie.

Imaginea articolului Comisia MCV, convocată pentru prima dată. Ana Birchall: Fiecare instituţie să vină cu set de măsuri

Comisia MCV, convocată pentru prima dată. Birchall: Fiecare instituţie să vină cu set de măsuri

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a declarat, luni, că a invitat la MJ toate instituţiile care fac parte din Comisia MCV, precum şi asociaţiile profesionale.

„De când ai ieşit raportul MCV v-am anunţat că, în conformitate cu prevederile HG 216, Ministerul Justiţiei trebuie să convoace această Comisie MCV. Eu mi-am permis şi sper să fie de bun augur, ca pe lângă instituţiile care sunt prevăzute în acest HG, să invit şi toate asociaţie profesionale care au un cuvânt de spus în buna desfăşurare a sistemului judiciar. Este, cred eu, un moment în care sper să fi reuşit să aducem la aceeaşi masă atât instituţiile, cât şi asociaţiile profesionale. Sper eu să fie un dialog foarte bun”, a spus Ana Birchall.

Ministrul Justiţiei a afirmat că va propune, la prima şedinţă, o ritmicitate în ceea ce priveşte întrunirea Comisiei MCV.

„O să propun de exemplu ca această comisie MCV să se întâlnească cu ritmicitate. O să propun o dată pe trimestru, spre exemplu, dar sigur că o să întreb şi colegii şi colegele şi o să decidem împreună”, a mai spus spus Ana Birchall.

Ministrul Justiţiei a afirmat, în continuare, că şi-ar dori ca pe lângă analiza proprie, fiecare instituţie prezentă în Comisie, că vină cu un set de măsuri şi un calendar pentru rezolvarea problemelor din Justiţie şi ridicarea MCV.

„Aş dori ca fiecare instituţie, pe lângă analiza proprie, să vină cu un set de măsuri şi cu un calendar şi cine este responsabil, pentru că până la urmă cred că este responsabilitatea noastră a tuturor să ne facem nu numai analiza, dar să venim şi cu măsuri concrete, astfel încât să garantăm ireversibilitatea progreselor realizate în sistemul judiciar. Cred eu că astăzi o să fie un lucru extrem de important, alături de alte decizii pe care pe care le vom lua astăzi, de exemplu, eu o să mai propun să avem un calendar de măsuri pentru că până la urmă ridicarea MCV e un obiectiv de ţară”, a mai spus Birchall.

Ana Birchall a anunţat, încă din 22 octombrie, că va convoca în regim de urgenţă Comisia MCV la nivel naţional, compusă din reprezentanţi ai instituţiilor care au un rol în privinţa funcţionării sistemului judiciar din România, pentru a discuta un plan pentru implementarea recomandărilor Comisiei Europene.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/7521797-mediafax-foto-andreea-alexandru.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/7521797-mediafax-foto-andreea-alexandru-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Şefii parchetelor discută, luni, la Ministerul Justiţiei despre raportul MCV, fiind pentru prima dată când Comisia este convocată. Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a spus că va propune ca fiecare instituţie să vină cu un set de măsuri şi cu un calendar pentru rezolvarea problemelor din justiţie. ...