Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a precizat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a cerut directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o informare de urgenţă privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea joi. Şeful ANP a declanşat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova.

Imaginea articolului Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia acordată lui Liviu Dragnea. Ana Birchall cere explicaţii

Anchetă la Penitenciarul Rahova după permisia acordată lui Liviu Dragnea. Ana Birchall cere explicaţii

Contactată telefonic de MEDIAFAX, ministrul Justiţiei a confirmat că deja a vorbit cu directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor căruia i-a solicitat o informare completă în regim de urgenţă.

În urma acestei solicitări, directorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a dispus, la rândul său, verificări la Penitenciarul Rahova, acolo unde este încarcerat Liviu Dragnea, după ce a fost condamnat definitiv, pe 27 mai, la 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Verificările vin după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora Liviu Dragnea ar fi beneficiat de o zi liberă joi, 31 octombrie 2019, şi ar fi ieşit din penitenciarul Rahova, pentru a petrece timp cu cei apropiaţi.

Nici Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi nici reprezentanţii Penitenciarului Rahova nu au precizat, până la ora transmiterii ştirii, oficial, dacă Liviu Dragnea a părăsit sau nu penitenciarul joi, MEDIAFAX transmiţând adrese oficiale în acest sens.

Potrivit articolului 213 alineatul 2, litera b din Regulamentul de aplicare a legii privind executarea pedepselor:

„(2) Permisiunea de ieşire din penitenciar nu se acordă în cazurile în care deţinuţii se află în una dintre următoarele situaţii:
a) nu prezintă suficientă încredere că nu mai comit alte infracţiuni;
b) sunt cercetaţi sau urmăriţi penal în alte cauze;
c) au pe rolul organelor judiciare cauze al căror obiect poate influenţa conduita şi comportamentul acestora pe perioada permisiunii de ieşire din penitenciar;
d) sunt clasificaţi în categoria celor care prezintă risc pentru siguranţa penitenciarului”.

Liviu Dragnea mai este urmărit penal în dosarul „Tel Drum” pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Sâmbătă, premierul Viorica Dăncilă a declarat că nu a vorbit cu Liviu Dragnea, întrebată fiind de jurnalişti dacă a sunat-o fostul lider PSD cât a fost liber.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/7475978-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/7475978-mediafax-foto-andreea-alexandru-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a precizat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că a cerut directorului Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor o informare de urgenţă privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea joi. Şeful ANP a declanşat, la rându-i, verificări la Penitenciarul Rahova. ...