STS a transmis, vineri, cum va fi asigurată afişarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, explicând că trebuie să existe aceeaşi transparenţă ca şi în cazul europarlamentarelor. Practic, vor fi afişate doar rezultate parţiale şi finale, nu şi rezultate provizorii.

Imaginea articolului STS, despre lipsa publicării rezultatelor provizorii: Nu asigură nivel de transparenţă ca în 26 mai

STS, despre lipsa publicării rezultatelor provizorii: Nu asigură nivel de transparenţă ca în 26 mai

STS a transmis, vineri, în legătură cu modul de publicare pe internet a datelor referitoare la centralizarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din luna noiembrie 2019, că se va realiza publicarea pe internet a datelor aferente conform cerinţelor operaţionale din hotărârile AEP şi deciziile BEC.

„Până în acest moment nu au fost adresate către STS cerinţe operaţionale din care să reiasă că rezultatele provizorii vor fi publicate. În consecinţă, până în acest moment, rezultă că vor fi publicate numai rezultatele parţiale şi finale”, arată STS într-un comunicat de presă.

Practic, spun reprezentanţii STS, vor fi diferenţe între modul de afişare a rezultatelor la alegerile prezidenţiale faţă de alegerile europarlamentare.

„STS nu are cerinţe operaţionale pentru publicarea rezultatelor provizorii, iar responsabilitatea publicării datelor aparţine AEP şi BEC”, potrivit surse citate.

În acest context, STS precizează că aplicaţiile dezvoltate de serviciu permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale cu aceeaşi transparenţă şi vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare.
„Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură acelaşi nivel de transparenţă ca în cazul alegerilor din 26 mai. De asemenea, considerăm că nivelul de transparenţă realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie acelaşi pentru toate categoriile de public. În momentul de faţă nu există cerinţe operaţionale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secţiilor de votare”, mai arată STS.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/4775911-mediafax-foto-octav-ganea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/11/4775911-mediafax-foto-octav-ganea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
STS a transmis, vineri, cum va fi asigurată afişarea rezultatelor la alegerile prezidenţiale, explicând că trebuie să existe aceeaşi transparenţă ca şi în cazul europarlamentarelor. Practic, vor fi afişate doar rezultate parţiale şi finale, nu şi rezultate provizorii. ...