Sprijinul pentru demiterea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a crescut în rândul americanilor care nu sunt afiliaţi politic cu trei procente faţă de săptămâna trecută, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Reuters şi Ipsos, dat publicităţii marţi.

Imaginea articolului Sondaj Reuters / Ispos: A crescut numărul americanilor care susţin demiterea lui Donald Trump

Sondaj Reuters / Ispos: A crescut numărul americanilor care susţin demiterea lui Donald Trump

Sondajul de opinie a fost realizat în perioada 18-22 octombrie şi arată că din ce în ce mai mulţi americani sunt nemulţumiţi, atât de politica externă a Administraţiei Trump, cât şi de scandalul privind legăturile lui Trump cu Ucraina.

Astfel, potrivit sondajului, 46% dintre americani au declarat că sunt de acord cu demiterea preşedintelui, în timp ce 40% dintre aceştia se opun demiterii.

Sprijinul pentru demiterea lui Trump a rămas relativ neschimbat în rândul americanilor care se declară republicani sau democraţi, însă a crescut în ultima săptămână în rândul cetăţenilor care nu se declară nici democraţi, nici republicani. Astfel, 45% dintre americanii neafiliaţi politic se declară în favoarea demiterii, în timp ce 32% se opun, acesta fiind cel mai ridicat procent al susţinătorilor demiterii din ultimul an.

Reuters notează că Donald Trump a câştigat alegerile din 2016 cu ajutorul americanilor neafiliaţi politic şi este foarte posibil ca el să aibă nevoie de sprijinul acestora şi în 2020, când intenţionează să candideze pentru un nou mandat de preşedinte.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4682077.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4682077-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sprijinul pentru demiterea preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, a crescut în rândul americanilor care nu sunt afiliaţi politic cu trei procente faţă de săptămâna trecută, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Reuters şi Ipsos, dat publicităţii marţi. ...