Rusia şi Siria vor trimite trupe în nord-estul Siriei pentru a-i îndepărta pe membrii miliţiilor kurde YPG şi armele acestora de la graniţa cu Turcia, în cadrul unui acord convenit marţi, pe care Moscova şi Ankara îl consideră un triumf, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Rusia şi Turcia ajung la un acord pentru îndepărtarea miliţiilor kurde YPG de la graniţa siriană

Rusia şi Turcia ajung la un acord pentru îndepărtarea miliţiilor kurde YPG de la graniţa siriană

La câteva ore după anunţarea acordului, Ministerul turc al Apărării a anunţat că Statele Unite au transmis Turciei că retragerea militanţilor kurzi din „zona de siguranţă” cerută de Ankara în nordul Siriei a fost completă.

Nu a fost necesară iniţierea unei alte operaţiuni în afara zonei actuale de operare în această etapă, a transmis Ministerul într-o declaraţie, punând capăt efectiv ofensivei sale militare care începuse pe 9 octombrie şi care i-a atras critici din partea statelor occidentale.

Acordul are loc în urma unui armistiţiu propus de SUA care a expirat marţi şi subliniază schimbările din Siria, deoarece preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea trupelor americane în urmă cu două săptămâni înaintea ofensivei transfrontaliere a Turciei împotriva kurzilor.

Acordul Rusia-Turcia încheiat în staţiunea Sochi din Marea Neagră susţine întoarcerea forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad la frontieră alături de trupele ruse, înlocuindu-i pe militarii americani care au patrulat regiunea de ani buni alături de foştii lor aliaţi kurzi.

În conformitate cu pactul dintre preşedintele rus Vladimir Putin şi preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, cele două ţări au anunţat că poliţia militară rusă şi poliţiştii de frontieră sirieni vor începe miercuri să îndepărteze trupele YPG la 30 km de graniţa cu Turcia.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4672128-9.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4672128-9-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Rusia şi Siria vor trimite trupe în nord-estul Siriei pentru a-i îndepărta pe membrii miliţiilor kurde YPG şi armele acestora de la graniţa cu Turcia, în cadrul unui acord convenit marţi, pe care Moscova şi Ankara îl consideră un triumf, potrivit Reuters. ...