Liderul USR, Dan Barna, a declarat că majorarea cu 100 de lei a salariului minim stârneşte amintirile perioadei de istorică amintire în care şi Nicolae Ceauşescu, disperat, anunţa măsirea salariilor cu 100 de lei, dar că dacă va fi adoptată o HG, ea va fi respectată de următorul guvern.

Imaginea articolului Liderul USR anunţă că dacă majorarea salariului minim va fi adoptată, Hotărârea de Guvern va fi respectată şi de următorul executiv

Barna: Dacă majorarea salariului minim va fi adoptată, va fi respectată şi de următorul guvern

”Stârneşte amintirile perioadei de istorică amintire, deja, în care şi Nicolae Ceauşescu, disperat din balconul Comitetului Central, anunţa măsirea salariilor cu 100 de lei. Dacă avest lucru va deveni o hotărâre de guvern a statului român, ea va fi respectată şi de următorul guvern. Aici nu sunt lucruri de discutat, nu sunt nuanţe”, a declarat la Digi24 Dan Barna.

Viorica Dăncilă a declarat, marţi, în timpul unei acţiuni electorale la Botoşani, că Executivul va majora salariul minim cu 100 de lei. Anterior, ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmase că miercuri va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern în acest sens.

”Mă bucur că ai dat această veste, Marius Budăi, că vrem să majorăm salariul minim cu 100 de lei”, a spus Viorica Dăncilă.

Ministrul demis al Muncii, Marius Budăi, anunţase că miercuri dimineaţă va fi pus în transparenţă publică un proiect hotărâre de guvern privind majorarea salariul minim pe economie cu 100 de lei.

În prezent salariul minim brut este de 2080 lei. De asemenea, persoanele cu facultate care au cel puţin un an vechime în muncă în domeniul studiilor superioare au un salariu minim brut de 2.350 lei lunar.

Potrivit programului de guvernare, ”salariul minim net va creşte anual cu 100 lei, astfel încât în 2020 acesta să fie mai mare decât echivalentul a 300 euro”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/bani-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/bani-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Liderul USR, Dan Barna, a declarat că majorarea cu 100 de lei a salariului minim stârneşte amintirile perioadei de istorică amintire în care şi Nicolae Ceauşescu, disperat, anunţa măsirea salariilor cu 100 de lei, dar că dacă va fi adoptată o HG, ea va fi respectată de următorul guvern. ...