Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a propus luni crearea unei zone de securitate în nordul Siriei pentru a proteja civilii strămutaţi şi pentru a se asigura că lupta împotriva militanţilor reţelei extremiste Stat Islamic va continua, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Germania propune înfiinţarea unei zone de securitate în nordul Siriei

Germania propune înfiinţarea unei zone de securitate în nordul Siriei

“Sugestia mea este să înfiinţăm o zonă de securitate controlată la nivel internaţional care să implice Turcia şi Rusia”, a declarat într-un interviu Kramp-Karrenbauer, care este, de asemenea, liderul conservatorilor cancelarului Angela Merkel.

Măsura ar trebui, de asemenea, să stabilizeze regiunea, astfel încât civilii să-şi poată reconstrui vieţile şi refugiaţii să se poată întoarce în mod voluntar, a completat Kramp-Karrenbauer

Ministrul a adăugat că a avut colaborat îndeaproape cu Merkel în ceea ce priveşte ideea unei zone de securitate în nordul Siriei şi că a informat cei mai importanţi aliaţi ai Germaniei cu privire la propunere.

Este prima dată când guvernul german propune o misiune militară în Orientul Mijlociu. Dacă este sprijinit de Turcia şi Rusia, Berlinul ar putea să trimită trupe în Siria ca parte a misiunii.

Propunerea lui Kramp-Karrenbauer ar putea creşte tensiunile în cadrul coaliţiei conduse de Merkel, deoarece aliaţii social-democraţi sunt sceptici cu privire la orice implicare militară directă în Siria.

Kramp-Karrenbauer şi-a apărat ideea, spunând că nu îi mai poate auzi politicienii germani spunând doar că sunt preocupaţi de violenţa din Siria fără să acţioneze. Germania şi coaliţia de guvernământ trebuie să facă mai mult şi să contribuie la rezolvarea crizelor internaţionale, a afirmat ministrul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4409046.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4409046-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministrul german al Apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a propus luni crearea unei zone de securitate în nordul Siriei pentru a proteja civilii strămutaţi şi pentru a se asigura că lupta împotriva militanţilor reţelei extremiste Stat Islamic va continua, potrivit Reuters. ...