Cel puţin 78 de persoane au fost rănite luni în urma violenţelor izbucnite pe străzile din Barcelona, ca urmare a condamnării mai multor lideri separatişti catalani în legătură cu rolul pe care l-au jucat în tentativa de proclamare a independenţei regiunii, în 2017, potrivit El País.

Imaginea articolului Cel puţin 78 de persoane au fost rănite în urma violenţelor de luni de la Barcelona | VIDEO

Cel puţin 78 de persoane au fost rănite în urma violenţelor de luni de la Barcelona

Potrivit sursei citate, cele mai mari probleme se înregistrează la aeroportul El Prat, unde peste 100 de curse au fost anulate din cauza protestului. Autorităţile au anunţat că două persoane au fost reţinute momentan.

Protestatarii au aruncat cu scticle şi alte obiecte în forţele de ordine.

Şi traficul feroviar a fost afectat de manifestaţiile violente de la Barcelona, 50 de curse fiind anulate.

Sute de studenţi şi funcţionari protestează în diferite zone din Barcelona, blocând mai multe străzi în apropierea sediilor unor instituţii guvernamentale.

Manifestaţii similare se desfăşoară şi în alte localităţi din Catalonia, cum ar fi Girona şi Lleida.

Quim Torra, liderul Guvernului regional de la Barcelona, a denunţat decizia instanţei supreme, catalogând-o drept “un act de răzbunare, nu un act de justiţie”.

Catalonia a organizat în 2017 un referendum privind independenţa faţă de Spania. Plebiscitul, care a avut rezultat proindependenţă, nu a fost aprobat de Curtea Constituţională din Spania. Parlamentul catalan a proclamat independenţa, dar a suspendat decizia. Liderii UE au pledat pentru soluţionarea crizei prin dialog.

După patru luni de deliberări, instanţa supremă de la Madrid a anunţat luni că nouă lideri separatişti catalani au primit sentinţe între 9 şi 13 ani în închisoare.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/eg09almx4aath1q.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/eg09almx4aath1q-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cel puţin 78 de persoane au fost rănite luni în urma violenţelor izbucnite pe străzile din Barcelona, ca urmare a condamnării mai multor lideri separatişti catalani în legătură cu rolul pe care l-au jucat în tentativa de proclamare a independenţei regiunii, în 2017, potrivit El País. ...