Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că îl va nominaliza pe secretarul de stat adjunct John Sullivan pentru postul de ambasador al SUA la Moscova, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

Imaginea articolului Trump îl va nominaliza pe secretarul de stat adjunct John Sullivan ca ambasador al SUA în Rusia

Trump îl va nominaliza pe secretarul de stat adjunct John Sullivan ca ambasador al SUA în Rusia

Dacă va fi confirmat de Senat, Sullivan va fi cel mai înalt diplomat american propus ca ambasador al SUA în Rusia într-un moment deosebit de dificil pentru preşedinţia lui Trump, care se confruntă cu o anchetă de demitere după ce a făcut preesiuni asupra preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru a-l investiga pe unul dintre rivalii săi politici interni.

Fostul ambasador al SUA în Rusia, Jon Huntsman, şi-a dat demisia din postul pe care l-a deţinut din 2017 în luna august a acestui an. Acesta a părăsit funcţia în mod oficial pe data de 3 octombrie.

Trump a declarat în august că îl ia considerare pe Sullivan pentru acesată funcţie. Sullivan a fost, de asemenea, considerat pentru ocuparea postului de consilier pentru securitate naţională, rol care în cele din urmă i-a revenit lui Robert O’Brien.

Sullivan este un diplomat american de carieră din 1990, care a deţinut diverse funcţii în Ucraina, la misiunea SUA din Uniunea Europeană, Coreea de Sud şi Honduras.

Foto: Hepta

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

rootstireaUncategorised
Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că îl va nominaliza pe secretarul de stat adjunct John Sullivan pentru postul de ambasador al SUA la Moscova, potrivit site-ului agenţiei Reuters. Trump îl va nominaliza...