În prima şedinţă a conducerii PSD după ce Opoziţia – cu ajutorul câtorva membri PSD – a reuşit să dărâme Guvernul Dăncilă în Parlament, social-democraţii vor stabili strategia politică pentru următoarea lună de campanie electorală şi vor elimina parlamentarii care au votat moţiunea de cenzură. Reuniunea va începe la ora 18.30. Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, nu numai că va intra în turul doi, dar ci şi că va câştiga alegerile. Ea a mai spus că împreună cu liderii partidului, printre care Paul Stănescu şi Marcel Ciolacu, vrea să maximizeze şansele de la alegerile prezidenţiale.

Imaginea articolului Primul CEx al PSD, după înfrângere | Viorica Dăncilă: Vrem să maximizăm rezultatul alegerilor. Nu numai că vom ajunge în turul doi, vom câştiga

Primul CEx al PSD: Trei parlamentari vor fi excluşi din PSD, după ce au votat moţiunea de cenzură în Parlament

„Vrem să maximizăm rezultatul alegerilor, sunt organizaţii care au obţinut un scor foarte bun de-a lungul timpului, şi trebuie să beneficiem de experienţa fiecăruia şi implicarea fiecăruia. Sunt lideri care au obţinut rezultate foarte bune în judeţele lor. Gândiţi-vă că mulţi dintre aceşti lideri sunt şi vicepreşedinţi din regiunile din care provin, cu atât mai mult, deci cu atât mai mult, cunosc specificul regiunii, specificul fiecărui judeţ, avem judeţe în care avem rezultate mai bune, judeţe în care rezultatele pot fi mult mai bine, şi atunci, sprijinul unui coleg care are experienţa organizării alegerilor este foarte bună”, a declarat Viorica Dăncilă, vineri.

Viorica Dăncilă este sigură că va câştiga alegerile prezidenţiale.

„Nu numai că voi ajunge în turul doi, am certitudinea că voi ajunge în turul doi, că vom ajunge, pentru că vom ajunge cu sprijinul întregului partid, şi că vom câşriga alegerile prezidenţiale.”, a afirmat prezidenţiabilul PSD.

Ştirea iniţială

În prima şedinţă a conducerii PSD după ce Opoziţia – cu ajutorul câtorva membri PSD – a reuşit să dărâme Guvernul Dăncilă în Parlament, social-democraţii vor stabili strategia politică pentru următoarea lună de campanie electorală şi vor elimina parlamentarii care au votat moţiunea de cenzură. Reuniunea va începe la ora 18.30 

Viorica Dăncilă a afirmat, joi, că va cere în Comitetul Executiv al PSD un vot pentru excluderea din partid a „trădătorilor” care au votat moţiunea de cenzură şi care au negociat cu liderul Pro România, Victor Ponta. Dăncilă a susţinut că au existat cinci voturi ale social-democraţilor.

„Categoric da. Din momentul acesta am să merg în fiecare organizaţie în teritoriu şi am să cer votul CEx-ului pentru a elimina trădătorii, pentru că acest partid nu a pierdut pentru că a guvernat prost. A pierdut întotdeauna pentru că au existat trădători în interior. Când am preluat preşedinţia partidului am spus că nu mi-e frică de opoziţie, mi-e frică de cei din interior. Acest lucru s-a adeverit. Am de gând ca toţi cei care vor trăda să plece. Să se ducă în partidul lui Ponta, să se alăture partidului trădătorilor. PSD nu are trădarea în sânge. Mmebrii PSD îşi doresc ca acest partid să revină la guvenare. Eu cred că în spatele meu vor fi oamenii care cred în acest partid, în România şi români. Cei care trădează, cred că dacă ar avea curaj ar ieşi si ar spune public”,a declarat Viorica Dăncilă, la România TV.

Ea a susţinut că mai sunt parlamentari care încă negociază cu Victor Ponta.

„Poate mai sunt dintre cei care vând. Ştiu că mai sunt unii care încă mai negociază cu domnul Ponta. Eu vă garantez un lucru, că toţi cei care vor face negocieri în afara partidului cu Victor Ponta, vor pleca la Victor Ponta. Am văzut că azi au fost trădări chiar de la Gabriel Petrea”, a susţinut Dăncilă.

Liderul PSD a precizat că cinci parlamentari din PSD au votat moţiunea: „Au fost cinci voturi, doi, trei şi încă două persoane care ar fi vrut să vină alături de noi, dar nu s-a insistat. Petrea, Bota, au mai fost încă trei”.

Printre parlamentarii PSD care au votat moţiunea se află şi preşedintele PSD tineret Gabriel Petrea, deputatul Marius Bota şi senatorul Ion Talpoş.

Oprişan indică cine sunt vinovaţii pentru căderea Guvernului. Ce opinie are despre candidatura lui Dăncilă

Marian Oprişan a declarat,vineri, în Parlament, că moţiunea de cenzură a fost adoptată în Parlament din cauza trădătorilor care au fost aleşi pe listele PSD şi care au plecat la alte partide. Acesta a mai spus că Viorica Dăncilă merită să fie preşedintele României, fiind un om politic puternic.

“În spiritul nostru istoric, trădătorii au făcut ca să pice Guvernul, nu Opoziţia a fost în stare să dărâme guvernul. Toţi cei care au fost aleşi pe listele Partidului Social Democrat şi au pus piciorul prin alte partide sunt nişte trădători”, a declarat Marian Oprişan.

El a mai spus că Viorica Dăncilă ”merită” să fie preşedintele României şi că în acest moment nu trebuie făcute schimbări în partid.

“Doamna Dăncilă şi cu actuala conducere a partidului a fost aleasă într-un congres extraordinar şi oricum după alegerile prezidenţiale trebuia făcut un congres ordinar al partidului, aşa cum e normal. Mihai Fifor este secretar general al partidului şi a fost ales de către congresul partidului. În acest moment în partid nu avem ce să schimbăm. Nu mi am schimbat părerea despre doamna Dăncilă. Părerea mea este că doamna Dăncilă este un om politic puternic”, a mai spus social-democratul.


Mai mulţi membri ai PSD s-au întâlnit, vineri, în Biroul lui Marcel Ciolacu, unde au decis, potrivit unor surse din interiorul PSD, ca în CEx să se stabilească susţinerea Vioricăi Dăncilă la prezidenţiale,excluderea parlamentarilor PSD care au votat moţiunea şi respingerea unei alianţe cu Pro România.

La întâlnire au participat membrii importanţi ai PSD, printre care Gabiela Firea, Marcel Ciolacu, Florin Iordache, Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu, Marian Oprişan precum şi lideri de filiale judeţene ale PSD.

Moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Dăncilă a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Au fost 238 de voturi pentru. Au fost cinci voturi împotrivă.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/7527789-mediafax-foto-alexandra-pandrea-5.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/7527789-mediafax-foto-alexandra-pandrea-5-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În prima şedinţă a conducerii PSD după ce Opoziţia - cu ajutorul câtorva membri PSD - a reuşit să dărâme Guvernul Dăncilă în Parlament, social-democraţii vor stabili strategia politică pentru următoarea lună de campanie electorală şi vor elimina parlamentarii care au votat moţiunea de cenzură. Reuniunea va începe la...