Viorica Dăncilă a afirmat că nu crede că înregistrarea din spaţiul public în care îi este atribuită şi în care le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare a fost furnizată de un deputat sau senator social-democrat, ci de alte persoane prezente în sală.

Imaginea articolului Pe cine bănuieşte Viorica Dăncilă că a „scurs” înregistrarea cu ea în presă: „În sală au fost mai multe persoane”

Dăncilă: Legat de acele înregistrări, nu bănuiesc un coleg sau o colegă, deputat sau senator

„Legat de acele înregistrări, nu bănuiesc un coleg sau o colegă de a mea, deputat sau senator. În sală au fost mai multe persoane. Bănuiesc că una dintre persoanele care au fost prezente în sală. Au fost mult mai multe persoane decât deputaţii şi senatorii. Au fost şi consilieri. Probabil s-ar fi putut să fie şi cineva de la presă, pentru că era mai multă lume”, a declarat Viorica Dăncilă, miercuri seară, la Antena 3.

Reacţie premierului vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei şedinţe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare.

Ca urmare, şapte membri ai CSM au anunţat, într-un comunicat, că solicită plenului CSM şi preşedintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituţională, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că, prin declaraţiile făcute, „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti” şi „stârneşte îngrijorări extreme cu privire la intenţia de a subordona politic justiţia”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

rootstireaUncategorised
Viorica Dăncilă a afirmat că nu crede că înregistrarea din spaţiul public în care îi este atribuită şi în care le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare a fost furnizată de un deputat sau senator social-democrat, ci de alte persoane prezente în sală. ...