Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau călătoresc în Japonia, că în unele regiuni există riscul producerii unui ciclon tropical/taifun, în zilele de 12 şi 13 octombrie.

Imaginea articolului Avertizare meteo pentru Japonia: Există riscul producerii unui ciclon tropical

Avertizare de călătorie pentru Japonia: Există riscul producerii unui ciclon tropical

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Japonia – regiunile de vest şi nord ale ţării, că, în baza notificărilor Agenţiei Meteorologice nipone, există riscul producerii unui ciclon tropical/taifun, în zilele de 12 şi 13 octombrie 2019 (taifun Hagibis). Cetăţenii români sunt rugaţi să manifeste atenţie sporită dacă se află sau tranzitează zonele afectate, să urmeze sfaturile autorităţilor locale şi să urmărească îndeaproape informaţiile distribuite de autorităţile nipone competente”, transmite MAE, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Instituţia precizează că românii pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Japonia: +81(0)3-3479-1804, +81(0)3-3479 0431, +81(0)3-3479-0432, apelurile fiind redirecţionate către Centru de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, românii care se confruntă cu urgenţe au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Tokyo: +8180-4461-4465.

„Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet https://www.jma.go.jp/jma/indexe.html, http://tokyo.mae.ro, www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare -Un SMS îţi poate salva viaţa!-”, mai transmite MAE.

Foto: Hepta


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4570554.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/hepta-4570554-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Ministerul de Externe avertizează românii care se află sau călătoresc în Japonia, că în unele regiuni există riscul producerii unui ciclon tropical/taifun, în zilele de 12 şi 13 octombrie. Avertizare de călătorie pentru Japonia:...