Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a propus luni, la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”, incheierea un pact naţional care să prevede excluderea temei minorităţilor naţionale din ”războiul politic intern” şi că ”drepturile câştigate nu se ating prin fel de fel de legi”.

300 afişări

”Eu cred că noi ar trebui să găsim cu toate partidele româneşti o bază de discuţie. Să nu fie chestiunea minorităţii maghiare permanent în mijlocul războaielor politice. Poţi să te războieşti pe multe, multe alte aspecte, de la sănătate la infrastructură, de la mediu până la sistemul social cât vrei. Ar trebui să scoatem, dacă se poate, printr-un pact naţional chestiunea minorităţilor naţionale din această luptă politică internă. Nu mai câştigi voturi. Eu nu cred că mai câştigi voturi în zona românească”, a declarat Kelemen Honor la emisiunea ”Gândurile lui Cristoiu”.

El a precizat că a propus încheierea unui astfel de pact şi în 2015.

”Eu am propus scris. Drepturile câştigate nu se ating prin fel de fel de legi, OUG, HG şi orice pas înainte să se facă prin discuţie cu toată lumea, indiferent că sunt la putere sau în opoziţie, ca să nu fie permanent un motiv de a ataca pe celălalt”, a adăugat liderul UDMR.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/7414664-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/7414664-mediafax-foto-andreea-alexandru-1.jpgrootstireaUncategorised
...