Comisarii din cadrul CRPCR Bucureşti-Ilfov au efectuat, sâmbătă, un număr de 13 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică din Complexul comercial Sun Plaza.

Imaginea articolului ANPC a controlat restaturantele din mall-ul Sun Plaza. Neregulile găsite

ANPC a controlat restaturantele din mall-ul Sun Plaza. Neregulile găsite

Pentru încălcarea prevederilor legale privind protecţia consumatorilor, au fost aplicate 17 amenzi contravenţionale în cuantum de 170.000 lei şi un avertisment, comunică instituţia.

A fost retrasă definitiv de la comercializare şi din circuitul consumului uman cantitatea de 490,195 kg şi 28,5 litri produse alimentare, în valoare de 15.511,5 lei, pentru următoarele abateri: erau utilizate produse alimentare cu dată limita de consum depăşită; materiile prime nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principlalele elemente de identificare şi caracterizare şi documentele de provenienţă; nerespectarea temperaturii de păstrare/depozitare stabilită de către producător; schimbarea stării termice a produselor; în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

Cu ocazia acţiunilor de control desfăşurate s-a propus măsură complementară de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentaţie publică pentru un număr de 7 operatori economici până la remedierea abaterilor constatate.

În cursul nopţii de vineri şase dintre aceşti operatori economici au remediat abaterile iar în cursul zilei de sâmbătă măsura a fost ridicată.”Cred că, mai important decât sancţionarea dura a celor cu abateri, este determinarea acestora să se întoarcă pe piaţă într-o formă corectă faţă de consumatori şi, bineînţeles, lege! Comercianţii trebuie să pună pe piaţă numai produse şi servicii sigure, oferind locuri de muncă, flux de materii prime alese cu grijă şi respect faţă de cei care le asigura venituri Retransmitem un mesaj ferm: nu vom face niciun rabat de la exigenţe, dar suntem gata să încurajăm abordarea corectă!”, spune Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/sun-plaza-mall-octav-ganea.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/10/sun-plaza-mall-octav-ganea-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comisarii din cadrul CRPCR Bucureşti-Ilfov au efectuat, sâmbătă, un număr de 13 acţiuni de control pentru verificarea respectării prevederilor legale din domeniul protecţiei consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică din Complexul comercial Sun Plaza. ...