Afganistanul s-ar putea confrunta cu o intensificare a haosului politic, în urma prezenţei reduse în primul tur al scrutinului prezidenţial, care, potrivit estimărilor neoficiale, s-a ridicat la doar aproximativ 20% din numărul total de votanţi, informează site-ul postului Deutsche Welle.

Imaginea articolului Prezenţa redusă la scrutinul prezidenţial din Afganistan ar putea provoca haos politic

Prezenţa redusă la scrutinul prezidenţial Afganistan ar putea provoca haos politic

Un oficial din cadrul comisiei electorale afgane a declarat, sub protecţia anonimatului, că doar unul din cinci alegători s-a prezentat la urne, adică doar 2 milioane de votanţi.

Prezenţa la vot din acest an este cu mult mai mică decât cea de la alegerile prezidenţiale precedente, din 2014, atunci când aproximativ 7 milioane de oameni şi-au exprimat dreptul la vot.

Alegerile, ca urmare a măsurile de securitate sporite, s-au desfăşurat într-un cadru relativ calm, în prezenţa redusă şi criticele privind sistemul de vot au sporit temerile că un rezultat neclar ar putea genera şi mai mult haos în plan politic.

“Prezenţa la vot pare să fi fost diminuată nu doar de ameninţările talibanilor, dar şi de dezinteresul votanţilor”, afirmă Thomas Ruttig şi Jelena Bjelica de la organizaţia neguvernamentală Afghanistan Analysts Network.

Cetăşenii din Afganistan au fost chemaţi sâmbătă la urne pentru desemnarea preşedintelui ţării, favoriţi fiind Ashraf Ghani şi Abdullah Abdullah.

Rezultatele are urma să fie anunţate pe data de 7 noiembrie.

Insurgenţii talibani afgani au ameninţat că vor perturba scrutinul şi s-au consemnat câteva sute de atacuri, însă pe scară mică.

Doi poliţişti şi un civil au decedat în urma atacurilor comise sâmbătă de insurgenţi, iar alte aproape 40 de persoane au fost rănite, a transmis Ministerul de Interne de la Kabul.

Alegerile precedente au fost marcate de atacuri sângeroase, soldate cu zeci de morţi şi acuzaţii grave de fraude.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/alegeri-3.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/alegeri-3-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Afganistanul s-ar putea confrunta cu o intensificare a haosului politic, în urma prezenţei reduse în primul tur al scrutinului prezidenţial, care, potrivit estimărilor neoficiale, s-a ridicat la doar aproximativ 20% din numărul total de votanţi, informează site-ul postului Deutsche Welle. ...