Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu l-a întrebat pe senatorul PNL Marcel Vela, care a propus decontarea ratelor la locuinţe ale magistraţilor, câte dosare are şi cât de tare au reuşit să îl speria de şi-a pus semnătura pe un astfel de proiect de lege.

Imaginea articolului Lia Olguţa Vasilescu, către liberalul care a propus decontarea ratelor la locuinţe ale magistraţilor: Câte dosare ai?

Lia Olguţa Vasilescu, către liberalul care a propus decontarea ratelor la locuinţe ale magistraţilor: Câte dosare ai?

„Câte dosare ai, domnule senator PNL, ca să îţi pui semnătura pe o asemenea lege? Cam cât de rau au reuşit să te sperie?”, a scris Lia Olguţa Vasilescu, duminică, pe Facebook.

Reacţia vine în contextul în care liberalul Marcel Vela a depus, la Senat, un proiect care prevede decontarea sumei alocate judecătorilor, procurorurilor şi personalului asimiliat, nu doar a chiriei, ci şi a ratei plătite pentru achiziţionarea unei locuinţe, în cazul în care aceştia nu primesc locuinţe de serviciu.

Senatorul PNL argumentează că proiectul va crea cadrul legal „ca suma compensatorie acordată în prezent cu titlu de chirie acestor categorii socio-profesionale, să poată fi utilizată de către acestea, opţional, fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei (fracţiunii din rată) pe care o plătesc pentru achiziţionarea unei locuinţe”.

Liberalul mai susţine că măsura va avea efecte pozitive, iar ca impact bugetar sumele deja prevăzute pentru plata chiriei nu vor fi majorate.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7430614-mediafax-foto-remus-badea-6.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7430614-mediafax-foto-remus-badea-6-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Deputatul PSD Lia Olguţa Vasilescu l-a întrebat pe senatorul PNL Marcel Vela, care a propus decontarea ratelor la locuinţe ale magistraţilor, câte dosare are şi cât de tare au reuşit să îl speria de şi-a pus semnătura pe un astfel de proiect de lege. ...