Premierul britanic Boris Johnson a declarat că nu intenţionează să demisioneze pentru a evita să fie obligat să ceară de la Uniunea Europeană o nouă amânare a procesului Brexit, informează publicaţia The Irish Times.

Imaginea articolului Boris Johnson susţine că nu va demisiona pentru a evita să fie obligat să ceară UE amânarea Brexit

Boris Johnson susţine că nu va demisiona pentru a evita să fie obligat să ceară UE amânarea Brexit

La începutul lunii septembrie, partidele de opoziţie, susţinute de un grup de rebeli din formaţiunea condusă de Boris Johnson, au reuşit să adopte în Parlament o lege care obligă Guvernul de la Londra să ceară o amânare a procedurii Brexit, în cazul în care până pe data de 19 octombrie nu este aprobat un acord, ori dacă nu obţine acceptul Parlamentului pentru ieşirea fără acord din Blocul comunitar.

Pe de altă parte, Boris Johnson a afirmat în mai multe că Marea Britanie va părăsi UE pe 31 octombrie, chiar şi fără un acord.

Întrebat într-un interviu, la postul BBC, dacă va demisiona pentru a evita să ceară o nouă amânare a procesului Brexit, Boris Johnson a răspuns: “Nu. M-am angajat să conduc partidul şi ţara mea într-o perioadă dificilă şi am să continui să fac asta. Cred că este responsabilitatea mea să fac asta.”

Liderul de la Londra a admis că discuţiile pe tema Brexit au inflamat spiritele în Marea Britanie, după ce săptămâna trecută au avut loc o şedinţă furtunoasă în Parlamentul britanic, în cursul căreia Boris Johnson a acuzat opoziţia din Parlamentul de la Londra de “sabotarea” negocierilor pentru Brexit.

“Cea mai bună cale de a termina asta este să finalizăm (procesul) Brexit pe 31 octombrie şi să mergem mai departe,” a completat premierul într-un interviu pentru emisiunea The Andrew Marr Show de la postul BBC One.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-3304363-20.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/hepta-3304363-20-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Premierul britanic Boris Johnson a declarat că nu intenţionează să demisioneze pentru a evita să fie obligat să ceară de la Uniunea Europeană o nouă amânare a procesului Brexit, informează publicaţia The Irish Times. ...