Primul ministru irakian, Adel Abdul Mahdi, a aprobat redeschiderea trecerii de frontieră de la Qaim cu Siria, care va avea loc luni, a informat agenţia de ştiri INA, ultimul semn al normalizării relaţiilor dintre Bagdad şi guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit Reuters.

Imaginea articolului Irakul va deschide luni trecerea de frontieră cu Siria

Irakul va deschide luni trecerea de frontieră cu Siria

Trecerea de frontieră va fi redeschisă pentru călători şi comerţ, a informat vineri INA, citându-l pe şeful agenţiei de frontieră din Irak.

Oraşul Qaim din provincia vestică Anbar, situat la 300 km vest de Bagdad, a fost recucerit de sub tutela organizaţiei islamiste Stat Islamic în noiembrie 2017 şi a fost ultimul bastion al grupului din Irak, care a căzut.

Se învecinează cu oraşul sirian Albu Kamal, care a fost de asemenea o fortăreaţă a Statului Islamic. Oraşele se află pe o rută strategică de aprovizionare, iar trecerea dintre ele a fost deschisă doar pentru traficul guvernamental sau militar.

În 2014, organizaţia Stat Islamic a confiscat vaste suprafeţe de teren atât în ​​Irak, cât şi în Siria, declarând califat în ambele ţări. Irakul a declarat victoria asupra grupării în 2017, care şi-a pierdut ultimul teritoriu din Siria la începutul acestui an.

Guvernul irakian a cerut recent reintegrarea statutului de membru al Siriei în Liga Arabă, care a fost suspendată în 2011, în urma represiunii sale asupra protestatarilor la începutul războiului civil.


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/sunni-shia-nasr.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/sunni-shia-nasr-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Primul ministru irakian, Adel Abdul Mahdi, a aprobat redeschiderea trecerii de frontieră de la Qaim cu Siria, care va avea loc luni, a informat agenţia de ştiri INA, ultimul semn al normalizării relaţiilor dintre Bagdad şi guvernul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, potrivit Reuters. ...