Viorica Dăncilă şi membri ai delegaţiei guvernamentale au avut, vineri la New York, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti. Premierul a precizat, în cadrul întrevederii, că încurajează cât mai mulţi români din diaspora să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în ţară.

Imaginea articolului Dăncilă: Încurajez cât mai mulţi români din diaspora să se întoarcă sau să dezvolte afaceri în ţară

Dăncilă: Încurajez cât mai mulţi români din diaspora să se întoarcă sau să dezvolte afaceri în ţară

Şeful Executivului le-a prezentat celor din comunitatea românească de la New York evoluţiile şi potenţialul de dezvoltare ale României, informează Guvernul, într-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Premierul a subliniat că România este dinamică, ofertantă şi i-a încurajat pe românii din diaspora să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în ţară.

Dintre programele dezvoltate de Guvern, şeful Executivului a menţionat Diaspora Start-up, finanţat din fonduri europene, şi Start-UP Nation, finanţat din fonduri guvernamentale, care oferă oportunităţi de întoarcere în ţară şi de valorificare a abilităţilor profesionale şi antreprenoriale.

O altă oportunitate o reprezintă finanţările nerambursabile pe care Guvernul României, prin Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, le alocă pentru păstrarea, promovarea şi afirmarea identităţii româneşti în diaspora.

Totodată, premierul a arătat că Guvernul acţionează pentru promovarea şi respectarea drepturilor românilor din afara graniţelor, context în care autorităţile statului pregătesc organizarea şi desfăşurarea în condiţii cât mai bune a scrutinului prezidenţial din această toamnă, potrivit sursei citate.

La nivelul Guvernului a fost adoptat un set de măsuri pentru o cât mai bună organizare a procesului electoral, iar pentru românii din diaspora, votul va dura trei zile şi va fi organizat atât în secţii de votare, cât şi prin corespondenţă.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Românilor de Pretutindeni derulează o campanie de informare pentru ca românii din afara graniţelor, astfel încât aceştia să cunoască toate detaliile legate de procesul electoral.

„Pledez pentru încredere într-un viitor pe care să îl construim împreună, la care să participe românii de acasă şi dumneavoastră, cei de aici, pornind de la realităţile prezentului”, a subliniat Viorica Dăncilă, conform sursei menţionate.

Reprezentanţii comunităţii româneşti au apreciat demersurile Guvernului pentru promovarea şi păstrarea valorilor şi tradiţiilor naţionale, a identităţii şi a limbii române în comunităţile din diaspora şi au subliniat că vor continua să acţioneze pentru consolidarea relaţiei dintre România şi Statele Unite.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7526338-mediafax-foto-alexandru-dobre-13.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/7526338-mediafax-foto-alexandru-dobre-13-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Viorica Dăncilă şi membri ai delegaţiei guvernamentale au avut, vineri la New York, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti. Premierul a precizat, în cadrul întrevederii, că încurajează cât mai mulţi români din diaspora să se întoarcă acasă sau să dezvolte afaceri în ţară. ...