Monitorul Apărării şi Securităţii organizează pe 3 octombrie, la Hotelul Marriott din Bucureşti, Conferinţa pe tema “Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare”, un forum pentru dezbateri cu invitaţi de marcă din România şi din străinătate.

66 afişări

Imaginea articolului CONFERINŢA Monitorului Apărării şi Securităţii, 3 OCTOMBRIE 2019 - "Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare"

CONFERINŢA Monitorului Apărării şi Securităţii, 3 OCTOMBRIE 2019 – “Politica de securitate naţională, de la gândirea strategică la instituţiile de securitate şi apărare”

Printre subiectele care vor fi abordate la eveniment se numără “interesele naţionale fundamentale şi ameninţările la adresa securităţii naţionale”, “capacitatea României de a garanta securitatea naţională” şi conceptul de “securitate naţională a României” în context internaţional.

Pornind de la premisa că “securitatea naţională reprezintă bunul public cel mai de preţ al naţiunii”, participanţii la conferinţă, printre care se numără dr. Thomas-Durell Young, generalul israelian (r.) Itai Brun, generalul polonez (r.) Jaroslaw Strozyk, consilierul prezidenţial Constantin Ionescu, vicepremierul Mihai Fifor (vezi lista completă a invitaţilor), vor analiza semnificaţiile conceptului de securitate naţională în contextul transformărilor din sistemul internaţional, în special în spaţiul euro-atlantic.

Obiectivele Conferinţei se referă la înţelegerea importanţei securităţii şi apărării naţionale de către cetăţenii României, la cunoaşterea rolului instituţiilor, la transparenţa utilizării fondurilor publice, la implicarea cetăţenilor în deciziile strategice şi identificarea principalelor obiective şi soluţii ale viitoarei Strategii Naţionale de Apărare.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII


Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

<!—->


https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/mas-3-1920-1080-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/09/mas-3-1920-1080-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Home ...